Een heldere boodschap

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 24
In dit nummer komt u een aantal personen tegen die opvallen door hun boodschap. J.C. Ryle wordt door Feike ter Velde een man van graniet genoemd, omdat hij rechtop bleef staan in een tijd dat de vrijzinnigheid de Anglicaanse kerk binnenkwam. Joris Luyendijk is een bekende journalist, die zich onderdompelde in de financiële wereld en met een schokkende boodschap kwam: er komt een nieuwe, nog veel ergere financiële crisis. Jaap Spaans kan deze mededeling wel plaatsen, maar wijst ook op de kansen, uitdagingen en mogelijkheden die er zeker komen.
Er is ook aandacht voor mensen die juist geen heldere boodschap brengen. Anton van de Haar gaat in op de gemeente in Laodicea, waar grote geestelijke armoede heerste. Deze gelovigen worden in Openbaring 3 bekritiseerd om hun lauwe geloof. Maar als we eerlijk kijken, is dat dan niet herkenbaar in de christenheid om ons heen?
En voordat we naar anderen wijzen, of kerkverbanden afwijzen, laten we ook eerst naar onszelf kijken. Staat mijn hart in vuur voor de Here, is mijn houding verfrissend voor anderen, ben ik een zoutend zout? Ik hoop dat u met ons de heldere boodschap van hoop, redding en verwachting uit wil dragen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht