Een fantastische boodschap voor Friesland

Henk Schouten • 90 - 2014 • Uitgave: 11
U kunt in ons blad op pagina 2 lezen van activiteiten die we in het land organiseren. Daar leest u deze keer ook dat we ons werk verder willen uitbouwen en intensiveren. In Friesland is al zo’n Frieslandcomité actief. We kwamen al enkele keren bij elkaar en het werk groeit.

Op 13 september houden we in het Fries Congrescentrum een studiedag over het thema ‘Wake-Up!’. Dit is een project van Arno Lamm en Miel Vanbeckevoort. Beide broeders zullen die dag ook als inleiders spreken. ‘Wake-Up!’ wil, zoals de term aangeeft, mensen wakker maken. Gepassioneerd hebben beide broeders geschreven over de Joodse feesten en de geestelijke betekenis daarvan.
Velen hebben dit boek gelezen en het roept ook vragen op. Vragen in positieve zin, als waarom hebben we deze dingen nooit eerder gehoord, maar ook kritische vragen. Begrijpelijk, want het boek botst soms ook met gevestigde inzichten, maar daarmee wordt wel bereikt wat bedoeld wordt: “Wordt wakker!” Aan die bewustwording willen de schrijvers werken en wij sluiten daar graag bij aan. Als gelovigen moeten we de rijen sluiten en een vrijmoedig getuigenis laten horen, want we leven in een bijzondere tijd, de spanning stijgt. Jezus komt spoedig.

In de maanden na de studiedag zullen we in het noorden van het land een aantal seminars organiseren. Nog niet alles ligt klaar, maar we zijn bezig in de plaatsen Wouterswoude, Haulerwijk, Franeker, Emmeloord en Assen. Aansluitend op de studiedag hopen we in die plaatsen Zoeklicht-seminars te houden.
Ook in andere provincies en in andere delen en steden van ons land, of ook in België willen we actiever worden. Dat kan niet zonder uw betrokkenheid en hulp. Misschien vraagt u zich al langere tijd af hoe en op welke wijze u de Here Jezus kunt dienen. Wellicht dat dit de opening is tot een meer vruchtbaar en zegenrijk leven voor de Heer. Neem vrijmoedig contact met ons op, wij komen graag naar u toe.

Maranatha, Jezus komt spoedig.
Ds. Henk Schouten