Een evangeliserend 2018

Martin Penning • 94 - 2018 • Uitgave: 1
Allereerst wil ik hier van de gelegenheid gebruik maken om jullie een gezegend Nieuwjaar te wensen.

Jullie hebben de eerste pagina van Het Zoeklicht opengeslagen en er is een zichtbare verandering. Afwisselend zullen de directeur (Frits Boekhoff) en de hoofdredacteur (Martin Penning) van Het Zoeklicht op deze eerste pagina schrijven over iets opmerkelijks in de wereld of op het christelijk erf, of wat wij zelf hebben meegemaakt.
Eén van de belangrijkste activiteiten van Johannes de Heer was het brengen van het Evangelie in Nederland! In zijn dagen was dit al niet makkelijk en in onze dagen is het er niet makkelijker op geworden. Maar misschien maken wij het ons ook wel eens te moeilijk.
Met twee gezinnen mogen wij leiding geven aan Bijbelschool Gospel for Europe. Eind november was er een Amerikaanse docent bij ons op bezoek en hij wilde graag het Corrie ten Boomhuis bezichtigen. Samen met mijn collega zijn wij met onze broeder naar Haarlem afgereisd. Het Corrie ten Boomhuis is een prachtige plek, waar de gidsen door het vertellen van het levensverhaal van Corrie ten Boom, het Evangelie op een eenvoudige manier aan toeristen bekendmaken. Hoe gemakkelijk kan evangelisatie zijn? Tijdens onze tour hoorden twee vrouwen uit Hongkong, één uit Zuid-Afrika, één man uit Amerika en twee uit Nederland voor het eerst of opnieuw het Goede Nieuws. Wat een eenvoudige manier en wat een grote kansen!

Daarna gingen wij, gedrieën, een hapje eten bij een restaurant in Haarlem. De serveerster nam de bestelling op en wij praatten nog wat na over evangelisatie in deze tijd. De serveerster kwam terug met onze bestelling. Onze Amerikaanse gast keek het jonge meisje aan en zei: “Wij zijn christenen en zijn gewend om voor ons eten te bidden. Zouden wij ook voor jou kunnen bidden?” Het meisje keek onze gast even verbaasd aan, glimlachte toen en gaf een gebedspunt op. De serveerster liep weg en één van ons bad voor het eten, voor de fijne tijd in het Corrie ten Boomhuis en voor het gebedspunt wat wij net aan ons tafeltje in het restaurant te horen hadden gekregen.

Nadat wij van ons eten genoten hadden, kwam de serveerster weer aan onze tafel en hadden wij nog een leuk gesprek met haar en mochten we iets delen over het Evangelie. Wat een eenvoudige manier en wat een grote kansen! Ik wens jullie een evangeliserend 2018 toe!

Martin Penning