Een bloeiende Evangelische kerk in Egypte

Feike ter Velde • 76 - 2000/01 • Uitgave: 24
Dominee Saied Ibrahim uit Cairo stuurde ons een brief vol dankbaarheid. Met uw giften kon men een nieuw kerkje bouwen. Onze redacteur Jan van Barneveld schreef hier destijds over en u, de Zoeklichtlezer, heeft mild gegeven. Vorig jaar werd het kerkje geopend en sindsdien groeit het in ledental en verdieping van het geloof. Wonderen van geloof in een moslimland. Dominee Ibrahim schrijft o.a.

"Ten eerste wil ik u in Nederland heel hartelijk bedanken. Met uw hulp konden wij de 'ElWehda Al-Arabia kerk' planten. We hadden een prachtige en zeer krachtige openingsdienst.

We danken onze broeders en zusters, de lezers van Het Zoeklicht en ook onze geliefde broeder Feike ter Velde met wie ik op Het Brandpunt uitgebreid mocht spreken over ons werk. Moge de Here u allen meer en meer zegenen. U moet weten dat onze kerk in het begin een gebouw wilde huren van iemand die er heel veel geld voor vroeg. Bovendien had de Koptische priester aan wie hij om raad vroeg, hem gezegd het gebouw niet aan de Evangelische gemeente te verhuren. Later kwam de man terug en vertelde mij dat God hem in een droom had gezegd het gebouw te verkopen aan dominee Ibrahim, die het als kerk wil gebruiken. Hij wilde het niet meer verhuren, maar verkopen voor twintigduizend US-dollar. We hebben het gekocht.

Het is een wonder in dit land als men toestemming krijgt een kerk te planten. De politie kent mij als een 'kerkplanter' en gaf toestemming. Ik ben bekend bij de Staatsveiligheidsdienst bij wie ik, door Gods genade, een goede reputatie heb. De hele stadswijk is dankbaar. Mensen kwamen van heinde en verre om de opening bij te wonen. Sommigen zeiden met grote dankbaarheid : "Deze kerk is hier speciaal voor mij gekomen".

We hebben nu geen geld meer om nog meer kerken te planten. Er zijn in Egypte negenentwintigduizend(!) dorpen en steden waar in het geheel geen kerk is. Een aantal echtparen uit onze kerk woont in enkele van die dorpen en steden en bidden voor een eigen kerk. Ze dragen daar actief het Evangelie uit. Onlangs hadden we een conferentie van voorgangers en predikanten in onze nieuwe kerk. Er waren er driehonderdvijftig. Velen gaven persoonlijke getuigenissen door over wat God in hun leven heeft gedaan".

FtV