Dravende paarden

Jan van Barneveld • 88 - 2012 • Uitgave: 13
Ongeveer een jaar geleden probeerde ik dhr. Geert Wilders de volgende boodschap over te brengen: “Als u een eervolle vermelding wilt in Nederlandse geschiedenisboeken, zorg dan dat we volgende week de EU uitgaan.” Ik gaf drie redenen: 1. De EU wordt een dictatuur vanuit Brussel. 2. Wij, burgers van Nederland betalen het wanbeleid van landen zoals Griekenland. 3. De top van de EU is zeer anti-Israël. Deze drie argumenten zijn momenteel veel urgenter geworden. Voor ons komt hier een Bijbels argument bij: De apocalyptische paarden uit Openbaring 6 draven in een angstwekkende vaart op ons af.

Drie redenen
1) ‘Brussel’ trekt steeds meer macht naar zich toe. ‘Europese richtlijnen’ bepalen wat hier gebeurt. Onze leiders in parlement en regering lopen als een kudde makke schapen mekkerend achter de valse herder EU aan. Immers, in Brussel is macht en daar ligt hun toekomst. Nu wordt 40 miljard euro van Nederland gevraagd voor het ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme). In dat noodfonds komt 700 miljard euro. Hierdoor krijgt de EU nog meer macht. Ons parlement heeft zich al overgegeven. We hebben nauwelijks zeggenschap over wat met ons/uw geld gebeurt. PVV, ChristenUnie, SP en SGP gaven vergeefs tegengas. Probleemlanden zoals Griekenland en andere Zuid-Europese landen moeten vanuit dat noodfonds overeind (binnen de EU) gehouden worden.
Jean-Claude Trichet, voormalig president van de Europese Centrale Bank, suggereerde dat EU-landen die hun budget niet op orde krijgen, maar overgenomen moeten worden. De EU moet koste wat het de burger kost overeind blijven. De snelheid waarmee het witte paard uit Openbaring 6, het rijk van het Beest, Europa in draaft, verbijstert mij. De EU-top zoekt naar een sterke, eenhoofdige leider die Europa uit het slop moet halen. Zoals Hitler Duitsland tachtig jaar geleden uit het politieke en economische slop haalde. De ‘messias’ Hitler bleek al gauw een afdruk en een model van de komende antichrist te zijn. Momenteel wordt zijn bedje in Brussel gespreid.

2) Wie betaalt de meeste kosten om de EU overeind te houden? Om het wanbeleid van sommige EU-landen te dekken? Om de enorme apparaatskosten van de Brussel-Moloch te betalen? Ons gezin gaat volgend jaar minstens 3,25% achteruit. Onze bijdrage aan het ESM kost omgerekend 300 euro per Nederlander. Onze pensioenfondsen (uw spaargeld) zullen nog meer beroofd worden. Voorzieningen worden beperkt. Zelfs Duitsland gaat die kant op. Een Duitse schrijver schat dat binnen tien jaar voor sociale voorzieningen, uitkeringen, toelagen en pensioenen geen geld meer is.
We horen de hoefslagen al van de volgende paarden uit Openbaring 6. Eerst het rode paard’ dat de vrede wegneemt. Overal protesten en onlusten vanwege keiharde bezuinigingen. Ook de Here Jezus spreekt in zijn ‘rede over de laatste dingen’ over onlusten (Lucas 21:9). Als het voedsel niet meer te betalen is, komt het zwarte paard (‘een maat tarwe voor een schelling’ betekent één dagloon voor een brood). Overvloed voor de rijken (geen schade aan olie en wijn). Overal gewelddadige protesten, burgeroorlogen en broodopstanden. De ‘grote leider’ zal, in het spoor van de politiek van ‘Brussel’, keihard alle macht aan zich trekken. Zijn schijnoplossing blijken de problemen alleen maar te vergroten. Te somber? Er is ook iets positiefs.

3) Het derde argument voor dhr. Wilders is het feit dat de EU Israël niet welgezind is. Vanuit de EU komen regelmatig verklaringen waarin Israël veroordeeld wordt. Israël moet ervoor zorgen dat de Twee-statenoplossing mogelijk blijft. Bouw in nederzettingen en de nederzettingen zelf zijn, volgens de EU, obstakels voor een vredesregeling. Eisen die gevaarlijk tegen Gods herstelplan voor Zijn volk ingaan. Bovendien krijgen de Palestijnen jaarlijks ongeveer een miljard euro van de EU. Zo wordt de Palestijnse terreur tegen Israël door ons medegefinancierd. Wij zijn dus medeverantwoordelijk voor de raketten die dagelijks vanuit Gaza op Israël worden afgevuurd, voor de terreuraanslagen en haatpropaganda vanuit het gebied van de Palestijnse Autoriteit. Wij betalen vijanden, die Israël met woord en daad vervloeken. Vandaar dat de vloek van de recessie over ons is gekomen. Want er staat geschreven: ‘Wie onrecht doet zal zijn onrecht terugontvangen’ (Kolossenzen 3:24). Vertaald naar onze situatie: Wie de vijanden van Israël betaalt, zal dat in zijn eigen beurs merken. Intussen gaat de HERE rustig door met zijn herstel van Israël.

Veel meer
We noemen nog drie processen die de race van de apocalyptische paarden naar eindtijdgebeurtenissen versnellen. 1) De tekenen die de Here Jezus ‘het begin van de weeën’ noemt (Matteüs 24:7,8). 2) Met groot verdriet constateren we dat de vrije val van de kerken nog lang niet tot stilstand is gekomen. 3) Sinds de oliecrisis in 1973 is de invloed van de islam in Europa sterk toegenomen. De visionaire schrijfster Bat Ye’or waarschuwt al jaren dat Europa snel wegglijdt in, naar wat zij noemt, Eurabië. Politieke leiders gebruiken deze uitdrukking niet. Men spreekt liever verhullend over een Mediterrane Samenleving. Geestelijke en politieke leiders nemen duidelijk een dhimmi-houding aan tegenover moslims en de islam. Dhimmi’s zijn christelijke en Joodse minderheden in moslimlanden die het oppergezag van de islam erkennen en geduld worden. Als ze zich maar nederig gedragen.

Ook nu nog
Draven die paarden onherroepelijk op ons af? De geografische kant van het beeld uit Daniël 2 is compleet. De ‘grote benauwdheid’ voor Israël begint. De nacht waarin niemand werken kan? Is er nog hoop, een begaanbare weg? Toegespitst op vandaag: Kan de EU nog instorten? Doordat Griekenland en andere landen failliet de EU moeten verlaten? Of doordat Nederland als gidsland zegt: “De groeten EU!” De profeet Joël kondigt uitvoerig een grote en vreselijke ‘Dag des HEREN’ aan. Maar dan zegt de HERE: ‘Bekeert u met uw ganse hart’ (Joël 2:12). Ook Zefanja profeteert: ‘Nabij is de grote dag des HEREN.’ Dan zegt de HERE: ‘Komt tot inkeer… voordat het besluit tot uitvoering komt’ (Sefanja 1:14 en 2:1). Er is ruimte tussen het besluit en de uitvoering ervan. Ook de Here Jezus spreekt woorden van hoop, zie Lucas 21:28,36.

Jan van Barneveld