Doe eens gek!

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 21
In de Bijbel komen we verschillende personen tegen die een vreemde opdracht kregen. Abraham werd door een hem toen nog onbekende God gevraagd om naar een ander land te trekken en op hoge leeftijd kreeg hij van dezelfde God te horen dat hij toch nog vader zou worden. Mozes kreeg te horen dat hij een heel volk moest leiden, in plaats van een kudde schapen. Een heel bijzondere is Noach. Die kreeg niet alleen opdracht om een boot te bouwen - op het land! - maar ook om te vertellen dat het niet goed gaat met de wereld en dat God redding biedt.
Een tijdje geleden is in Dordrecht een nieuwe ark geopend. Yme Horjus vertelt u verderop openhartig hoe hij over dit plan dacht. Hij wil u daarmee niet alleen tot nadenken stemmen, maar ook tot actie oproepen. Zelf zijn we bij Het Zoeklicht ook in actie gekomen, want op woensdagavond 21 november zullen wij hier een mooie samenkomst houden. Theo Niemeijer en de Country Trail Band hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Voor meer informatie kunt u bellen met ons kantoor, of kijk op zoeklicht.nl.
Maar goed, probeert u eens in de huid van Noach te kruipen. Is het dan nog steeds gek om met uw buurman eens over de Here Jezus te praten? Want Hij is de redding die wij uit mogen dragen, de Zekerheid in deze onzekere wereld.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht