De zorgende vader

Jef de Vriese • 91 - 2015 • Uitgave: 1
Is het mogelijk dat de Vader niet zorgt voor wat je dagelijks nodig hebt? Ondenkbaar! Een kind van de Vader hoeft niet bezorgd te zijn over eten, drinken of kledij (Matteüs 6:32).
Word jij gemakkelijk in beslag genomen door zorg voor lichamelijk welbevinden? De hele publiciteitsmachine verkoop massaal zaken die de zintuigen plezieren en mensen een lichamelijk comfortabel gevoel geven. Eigen comfort is afgod nummer één geworden. Daar zijn veel mensen naar op zoek. Jezus roept op tot iets anders: zoeken naar het Koninkrijk. Wie het Koninkrijk van de hemel zoekt, zal vinden.
Wie het comfort van de aarde zoekt, zal uiteindelijk met lege handen staan. Gezondheid gaat snel of langzaam verloren. Kracht en schoonheid worden onherroepelijk aangetast. Status verdwijnt in pensioen en ouderdom. Op een dag verlies je alles van wat je verzamelt op aarde.
Wie alles wat hij heeft opgeeft voor de parel van het Koninkrijk, zal de zorgzaamheid van de Vader ondervinden. Dat betekent niet dat er geen moeilijke momenten komen. Het betekent dat je ook in die periodes leert om met de omstandigheden waarin je verkeert genoegen te nemen, omdat je weet dat de Vader dit alles gebruikt om je afhankelijkheid van Hem te versterken en in jou het karakter van Christus te vermeerderen.
Vertrouw dus op de Vader. Hij houdt jouw leven in Zijn hand. Niemand kan er iets af doen of er iets aan toevoegen. Hij weet wat je nodig hebt, veel beter dan dat je dat zelf ziet. Hij heeft soeverein jouw toekomst in Zijn hand.

Jef De Vriese