De wereld is veranderd

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 15
De grote terreuraanslagen op het World Trade Centre en op het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, heeft het aanzien van de wereld veranderd. De Islam staat wereldwijd ter discussie. Amerika maakt zich op voor de strijd. Soms is er in Amerika geweld tegen moslims. Ook in Nederland is er nu angst en onzekerheid. De wereld is veranderd.

De bewijzen liggen (nu) nog niet op tafel, maar de Saoedische miljardair, Osama bin Laden, wordt algemeen gezien als het brein en de aanstichter van de terreur in Amerika, met meer dan zesduizend doden. Islamitische terreur heeft de wereld veranderd.

Ook ons land is veranderd. Bij ons werd en wordt gestreefd naar de integratie van buitenlanders; we hebben er zelfs een speciale minister voor, Van Boxtel. De laatste maanden is hij hard met zijn gezicht tegen een muur van Islamitisch onbegrip en arrogantie opgelopen. De aanslagen in Amerika hebben het zo moedig en goed bedoelde beleid van onze regering hard onderuit gehaald. Moslims voelen zich in sommige steden in ons land bedreigd en niet-moslims vragen zich af wat de toekomst van de Islam in Nederland en Europa allemaal nog kan brengen. Het gevoel van veiligheid zowel in Amerika als in Europa is behoorlijk teruggelopen.

Inmiddels bouwt Amerika aan een grote krijgsmacht rond Afghanistan, dat aan Osama bin Laden gastvrijheid verleent. Dit extreme moslimbewind heeft de laatste jaren een zware tol geëist van de eigen bevolking, vooral vrouwen hebben ernstig te lijden van Islamitische heersers, die tot in straten en steegjes achteraf hun fanatieke aanhangers hebben. Alles en iedereen moet gehoorzamen aan de strenge Islamwetten. Vrouwen die ook maar iets afwijken worden op straat bespuwd en al gauw voor hoer uitgemaakt, of gewoonweg gestenigd. Dit Talibanregime zal er niet lang meer zijn. De vraag is of Bin Laden wordt gepakt. In dat geval zal hij zeker niet voor een rechter verschijnen, omdat zoiets in geen land veilig kan plaatsvinden. Hij zal ter plekke worden geëxecuteerd, moet worden vermoed.

De hele wereld is beducht voor meer aanslagen. Experts op het gebied van internationale terreur vermoeden dat er zo'n honderdduizend 'slapende' Islamitische terreurcellen in Amerika en Europa bestaan, die op elk gewenst moment tot actie kunnen worden geactiveerd. Die gedachte alleen al is beangstigend.

Deze terreur is een gesel over de wereld van ongekende omvang. Het is 'de geest van een verderver' (Jer. 51:1), zoals de profeet Jeremia die aankondigt. Een geest uit de afgrond, die mensen tot bezetenen maakt en ze aanzet tot het vinden van een gewelddadige dood, waarin zoveel mogelijk mensen worden meegesleept. Een geest, die mensen aanzet tot dood en verderf, zonder ideaal voor, bijvoorbeeld, een betere wereld, meer vrijheid of meer welvaart. Ze worden niet door politieke of morele ideeën geïnspireerd, maar door blinde haat, zonder te weten tegen wie of wat. Commentaren proberen steeds weer een motivatie in de richting van politieke motieven te zoeken, maar die is er niet.

Het enige gemeenschappelijke van deze zelfmoordenaars is de Islam, of ze nu uit de Palestijnse gebieden komen, uit Egypte, uit Jemen of uit Libanon, of wonen in Europa en Amerika. Hun gemeenschappelijke vijand is uiteindelijk Israël.

Daarmee komen we dan ook middenin de profetie terecht, die ons spreekt van een ongekende wetteloosheid van de mens van de eindtijd. In zo'n klimaat kan alleen maar dood en verderf heersen. Jonge kinderen worden geselecteerd, en dagelijks geïndoctrineerd, en opgeleid tot een levende bom. Hun familie ontvangt er geld voor en vaders en moeders uit deze moslimgezinnen hebben naderhand steeds verklaard er trots op te zijn dat hun zoon werd uitverkoren een martelaar voor Allah te worden.

De laatste instructies werden teruggevonden in het koffertje van Mohammed Atta, een kaper in één van de gekaapte vliegtuigen en waarschijnlijk de aanvoerder van het moordenaarsteam. Hij schreef aan zijn makkers als een soort laatste instructie o.a. : "Denk steeds aan de eer die je ten deel is gevallen om te sterven voor Allah".

Het zal nooit meer hetzelfde worden in de wereld. De spanningen zullen toenemen. De aanslagen in Amerika en Europa vanuit de Islamitische wereld zullen een groeiende bedreiging vormen. Iran heeft raketten die steden in Europa kunnen bereiken en zeker ook doelen in Israël kunnen treffen. Het wachten is op de dag waarop dit kan gebeuren. De internationale coalitie die Amerika opbouwt, ook in het Midden-Oosten en met deelneming van dictatoriale Moslimstaten als Iran, is groot zelfbedrog van de vrije wereld. Daar hangt een prijskaartje aan. Dat prijskaartje is: de opoffering van Israël. Vandaar dat de Britse regering bij monde van haar minister van buitenlandse zaken, Jack Straw, Israëls democratisch gekozen premier Ariél Sharon, het kankergezwel van het Midden-Oosten noemde. Voorwaar geen diplomatieke taal. Dat kan alleen in deze wereld als het Israël of een Jood betreft. Laten we ons daarom niet laten misleiden door dit soort politici. Als ze niet diep hun knieën buigen voor de God van de Bijbel, de Vader van onze Here Jezus Christus, die God die zo diep door de Islam wordt gehaat en bestreden, zo lang kunnen we niet blindelings vertrouwen op deze politici. Zo lang zijn ook zij handlangers van de vorst der duisternis, de overste van deze wereld.

In deze veranderende wereld, deze wereld van de eindtijd, kan ons enige kompas de heilige Schrift zijn. Als we op dat kompas vertrouwen, hoeven we niet te vrezen. Het wordt donker op aarde, maar als de nacht op zijn donkerst is, de vierde nachtwake(!), dan is de morgen van de nieuwe dag dichtbij gekomen. In die duisternis zien wij de morgenster (Openb. 22:16) schitteren. Lettend op het profetisch Woord en de tekenen der tijden zal die Morgenster opgaan in onze harten.

Feike ter Velde

Kader:
Britse antisemitisme

Dagen en weken van grote spanning in de wereld, na de enorme verwoestingen door terreur in New York en Washington, domineren het wereldnieuws. Dat tegelijkertijd de haat tegen Israël groeit in grote delen van de wereld ontgaat helaas veel mensen. Israël krijgt uiteindelijk de schuld van alles.

Dat de Britse minister van buitenlandse zaken het presteerde om op Israël uitgebreid zijn gat te spuwen is vanuit Engeland al lang bekend. In 1947 knuppelde de Engelse politie nog Joodse jongeren dood die op het schip de Exodus op weg waren naar Israël. Zij hadden Auschwitz overleeft.

Maar dat deze minister, Jack Straw, de democratisch gekozen premier van Israël, Ariël Sharon, uit het diepst van zijn hart het 'kankergezwel' in het Midden-Oosten noemde, zou in de hele wereld protest moeten oproepen. Maar dat deed het niet. De media hebben de harten voor zo'n vreselijke opmerking allang rijp gemaakt.