De weg naar de hemel

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 8
Een week geleden vierden we Pasen, het feest van de Opstanding van de Here Jezus. Op die grote sabbat heeft de Here Jezus een ieder bevrijd van de angst voor de dood, beschrijft Feike ter Velde. De Here heeft de macht van de dood gebroken. Dit zet ons leven in een heel ander perspectief. Daardoor kan Bert van Twillert schrijven dat we als gelovigen geen Rechter verwachten, maar een Verlosser. Ons wacht niet het oordeel, maar de weg naar de hemel is door de Here Jezus voor u geopend.
Dit brengt ons wel op een lastig punt, want wanneer je het over de hemel hebt, gaat het ook snel over de hel. In Het Zoeklicht nr. 6 stond al een bespreking van het boek van Rob Bell, ‘En de meeste van deze is… liefde’, waarin de hel wordt voorgesteld als iets tijdelijks, zodat uiteindelijk iedereen in de hemel komt. In de komende nummers zal Yme Horjus nagaan of de alverzoening, de leer dat iedereen uiteindelijk in de hemel komt, wel een Bijbelse optie is. We kunnen slechts het hoofd buigen voor de ondoorgrondelijke wijsheid van God.
Laten we een voorbeeld nemen aan Andrew Murray, wiens leven en boeken vele christenen over de hele wereld tot zegen zijn geweest. Hoe dat kwam? Door zijn dagelijkse wandel met Jezus.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht