De waarheid ligt ergens onder het puin van het coronavirus

Frits Boekhoff • 96 - 2020 • Uitgave: 6
Het coronavirus veroorzaakt heel veel verdriet en leed. Aan informatie over het virus ontbreekt het niet. Het probleem is niet de hoeveelheid informatie, maar wel wat waar en wat niet waar is?

Ik noem er een paar:

• Veroorzaakt het 5G–netwerk het coronavirus?
• Is het virus in China ontstaan op een dierenmarkt of is het ontwikkeld in een laboratorium?
• Zijn er in China niet veel meer doden gevallen dan door de overheid wordt toegegeven?
• Is de invloed van Bill Gates bij de WHO werkelijk zo groot omdat hij een van de grootste sponsoren van de WHO is?
• Is Bill Gates betrouwbaar of werkt hij met een verborgen agenda en wil hij de hele wereldbevolking vaccineren en iedereen van een chip voorzien?
• Wat krijgen we te horen van de overheid, WHO, RIVM en de media?

Geen uitzondering
Al langer worden de traditionele media als radio, televisie en dagbladen gewantrouwd. Niet ten onrechte zoals ik uitgebreid heb beschreven in de Zoeklichten van november en december van 2019. De leugen regeert en dat was voor het coronatijdperk ook al het geval. Ook berichten op social media moeten met argusogen worden bekeken.
Wat van bovenstaande en de vele andere berichten waar of niet waar is, de tijd zal het leren. Nu ligt de waarheid onder een dikke ‘coronalaag’ en zal niet meer boven komen drijven. Misleiding en leugens zijn in de eindtijd geen uitzondering maar de norm, zo leert de Bijbel.

Het gaat om de komst
Ook christenen letten op de tekenen van de tijd. Maar wij doen dat met de Bijbel in de hand en met de wetenschap dat God de regie stevig in handen heeft. De tekenen van de tijd mogen we onderscheiden maar het mag ons niet beheersen. We lezen immers: ’En er zullen tekenen zijn aan zon en maan en sterren, en op de aarde radeloze angst onder de volken vanwege het bulderen van zee en branding, terwijl de mensen bezwijmen van vrees en angst voor de dingen, die over de wereld komen… wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog (Lukas 21:25-28).

Het gaat ons niet om de tekenen van de tijd, maar om de komst van Jezus Die ons komt halen om voor altijd bij Hem te zijn.

Frits Boekhoff