De verlossende Vader

Jef de Vriese • 91 - 2015 • Uitgave: 2
Is het mogelijk dat de Vader je leidt in verzoeking? Onmogelijk! De Vader kan door het kwade niet verzocht worden en Hij brengt ook niemand in verzoeking (Jakobus 1:13). De Vader is niet direct, maar ook niet indirect verantwoordelijk voor je verzoeking.
De Griekse en Romeinse goden zaten vol intriges en allerhande zwakheden. Zij vertoonden de kenmerken van hun makers: gevallen demonen en zondige mensen. De Vader is totaal anders dan de afgoden. Hij is heilig, rein, onberispelijk en is zelfs niet van ver in contact met het kwade. Zijn heiligheid is onkwetsbaar en eeuwig onverenigbaar met iets dat minder rechtvaardig en zuiver is dan Hij. God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis (1 Johannes 1:5).
Omdat van Hem het Koninkrijk is, met alle kracht en macht in Zijn hand, kan Hij je ook verlossen van de boze. Zijn almacht gaat de macht van kwaad ver te boven. De overwinning is behaald en beveiligd op Golgotha, waar de overheden en machten openlijk zijn tentoongesteld en over hen is gezegevierd. Daarom wordt dit gebed van de Heer Jezus, dat volkomen naar de wil van de Vader is, vast en zeker verhoord: ‘Ik bid niet dat U hen uit de wereld wegneemt, maar dat U hen bewaart voor de boze’ (Johannes 17:15).
De boze gaat rond als een brullende leeuw, om ook jou te verslinden. Maar in de schuilplaats van de Vader, in de intimiteit van het gebed dat Jezus Zijn discipelen leerde, is het veilig.

Jef De Vriese