De val van Europa

Jan van Barneveld • 92 - 2016 • Uitgave: 7
Viktor Orbán, de minister-president van Hongarije weigert een door ‘Brussel’ opgelegd aantal migranten op te nemen. Hij wil niet dat zijn vier dochters opgroeien in een wereld waarin ‘Keulen’ kan gebeuren. Hij wil een Joods-christelijk wereldbeeld vasthouden en burgers beschermen.
Bondskanselier Merkel zal dit jaar nog meer, meest moslimmigranten verwelkomen. Op humanitaire gronden. Joden in Europa zien de bui al hangen. Zij pakken hun koffers. Geestelijke leiders pleiten op grond van de Bijbel voor een hartelijk welkom voor vluchtelingen. Waar loopt dat op uit? Rellen? Eurabië? Oorlog? Het einde van Europa? Een kalifaat met de sharia over onze samenleving?


Premier Rutte en andere politieke en geestelijke leiders roepen luid en duidelijk: “Wij zijn niet in oorlog met de islam. Wij bestrijden terrorisme.” Ons probleem is dat de islam wel in oorlog is met wat de Koran noemt, ‘de ongelovigen’. Vooral met Joden en christenen. ‘Bestrijdt hen die niet geloven in Allah’ (soera 9:29). En: ‘O, gij profeet, beijver u tegen de ongelovigen… en treed fors tegen hen op…’ (soera 9:73).
Deze strijd is al tijdens het leven van de profeet Mohammed begonnen. Na diens dood in het jaar 632 heeft zijn opvolger (kalief) Aboe Bakr de opdracht om de wereld met de islam te vullen krachtig opgepakt. Binnen een paar jaar was het oude Perzische rijk onderworpen. In 638 kwam Jeruzalem in islamitische handen. De opmars naar het noorden werd vanuit Rusland door de Russische Chazaren afgeslagen. Vervolgens werd heel Noord-Afrika onder de voet gelopen. Van de daar eens zo bloeiende kerk bleef alleen de Koptische kerk in Egypte over.
Toen was westelijk Europa aan de beurt. Al in 680 kwamen Moorse schepen de oostkust van Spanje verkennen. In 711 stak een legertje van 7.000 jihadisten de Straat van Gibraltar over. Spanje en Portugal waren al gauw overrompeld. In 732 werden de moslims door de grootvader van Karel de Grote, Karel Martel, bij Poitiers verslagen. De eerste slag om West-Europa was afgeslagen. Maar de jihad om het wereldwijde kalifaat ging door. In Oost-Europa oorlogen met Rusland en in Zuid-Europa overvallen door islamitische bendes vanuit Noord-Afrika. Intussen werd het Turkse kalifaat steeds machtiger. Het Turks-Ottomaanse rijk heerste over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en een groot deel van Oost-Europa. De tweede grote aanval van de islam op West-Europa werd in 1683 door de Poolse vorst Jan Sobieski afgeslagen. Hij versloeg de Turken die Wenen (heel dichtbij dus!) belegerden.

Twee stroomversnellingen
De opdracht van Mohammed en uit de Koran bleef staan. Dus de jihad ging door. Islamisering van de wereld bleef het doel van de islam. Na de nederlaag van Turkije in WO I was het Turks-Ottomaanse kalifaat verleden tijd. Daardoor was de kans op een verovering van het Westen door een jihad-oorlog verkeken. We pakken de geschiedenis een kleine 300 jaar na ‘Wenen’ weer op. In het begin van de zeventiger jaren van de vorige eeuw haalde het verwende, luxe Westen veel islamitische gastarbeiders uit met name Noord-Afrika. Onbewust vormden deze moslims de voorhoede van de derde overval van de islam op het Westen.
Kort na 1973 kwam dit proces in een stroomversnelling. De Yom Kippoer-oorlog dreigde voor de aanvallers van Israël – Syrië en Egypte – op een ramp uit te lopen. De Israëlisch troepen stonden onder de rook van Damascus en Cairo. De Arabische Liga gebruikte toen het oliewapen om de EEG-landen te dwingen hun steun aan Israël te stoppen. Het was olie of Israël! Later werd, achter ‘gesloten deuren’, dit verraad van Israël vastgelegd door de Europees Arabische Dialoog, waardoor islamitische landen invloed kregen op de politiek van de EU. Vooral op de immigratie van islamitische gastarbeiders en hun gezinnen. Dit veroorzaakte een stroomversnelling van de islamisering van Europa. Deze gang van zaken is pas in 2005 aan het licht gebracht en gepubliceerd door Bat Ye’or (‘Eurabië, the Euro-Arab Axis’) en Oriana Fallaci (‘De Kracht van de Rede’). Dit verraad van Israël was een moordaanslag op de ziel van Europa.
De islamisering ging dus door. Islamitische leiders wisten heel goed waar het om ging. Mustafa Ceric, grootmoefti van Bosnië, zag het al voor zich: “Er komt een islamitisch tijdperk dat… het christendom zal vervangen.” De Antwerpse imam Nordim Tamouil juichte “dat binnen vijftig jaar heel Europa moslim zal zijn. Dus maak kinderen.” Een leider van de Moslimbroederschap schreef in 2007: ‘Moslims zijn verplicht de jihad voort te zetten, die de instorting van de westerse beschaving zal veroorzaken. Op zijn ruïnes komt een moslimbeschaving.’ President Erdogan van Turkije strijdt voor het herstel van het Turks-Ottomaanse kalifaat. Hij chanteert de EU met meer dan een miljoen ‘vluchtelingen’. We zitten midden in de derde aanval van de islam, die de biologische jihad wordt genoemd.
De tweede stroomversnelling in deze biologische jihad begon september 2015. Toen kwam nogmaals een stroom van moslimmigranten over ons. Vooral in Oost-Europa ziet men deze stroom migranten als een overval. Begin maart was een groep moslimmigranten bezig met een stormram de grensafscheiding tussen Griekenland en Macedonië open te breken. Ze wilden verder naar het noorden.

Geestelijk
1. Waar gaat het om? We bevinden ons midden in een geestelijke en fysieke strijd, een wereldwijd kalifaat tegen het komende Messiaanse Vrederijk. Vandaar dat de islam Joden en christenen fel en wreed bestrijdt. In het Midden-Oosten is het bijna gelukt het christendom te verjagen. De Joden zijn al in 1948/1949 uit het Arabische Midden-Oosten verjaagd. Als ons land genoeg ‘ver-islamiseerd’ is, zouden christenen dan met rust gelaten worden?
2. Het is inderdaad onze humanitaire plicht (Merkel) vluchtelingen zoveel mogelijk te helpen. Ik ben het van harte eens met broeders en zusters in Christus die uitgaan van de ‘hebt-moslims-lief’ en ‘bidt-voor-wie-u-vervolgen’-principes van de Here Jezus (Matteüs 5:43,44). Het is een moeilijk dilemma.
3. Konden onze politieke leiders maar een weg vinden om de ‘echte vluchtelingen’ te selecteren. Met als motto het oude gezegde ‘vrouwen en kinderen eerst’.

Patronen in het koffiedik
We zien al voorbeelden van wat er kan gaan gebeuren. Rellen en chaos. Autochtonen die ‘het niet meer pikken’. Moslimmigranten die hun eisen op luidruchtige en gewelddadige manier kracht bijzetten. Onze samenleving die snel verder islamiseert en verruwt. Overal in Europa moslim enclaves waar de sharia heerst. De politiek brengt ons in een Eurabië, waarbij de islam het verlangen heeft ons tot dhimmi’s te maken (niet-moslims die tegen een fikse belasting geduld worden). We hebben het zelf over ons afgeroepen, want Europa heeft de God van de Bijbel uit de grondwet gelaten (verdrag van Lissabon) en Israël verraden. De EU blaast de laatste adem uit en is geestelijk dood. Het is nog genadetijd en we mogen ons nog bekeren.

Jan van Barneveld