De spelregels van de 'jihad'

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 15
- de heilige oorlog van de islam -

Al in 1993 heeft een Turkse imam in Gent deze regels in het Nederlands gepubliceerd, zodat in Nederland en België woonachtige moslims, die geen Arabisch of Turks meer kennen, zouden weten wat hun als goede moslims te doen staat. Hieronder een uittreksel.

De jihad is de strijd tegen de ongelovigen met de bedoeling hen tot de islam over te halen en de verspreiding en de triomf van de islam over alle godsdiensten te bewerkstelligen. Wanneer de ongelovigen weigeren moslim te worden, moeten zij worden onderworpen of vernietigd.

De jihad is een goddelijk bevel en wordt als een heilige plicht voor de moslimnatie beschouwd. (...) Strijd is af te raden, doch mochten de ongelovigen islamitisch grondgebied binnenvallen, dan vaardigt de imam (islamitisch staatshoofd) onder zulke omstandigheden een algemene proclamatie uit, en wordt het de plicht van iedere moslim, man en vrouw, de aanvallers te bevechten. Men dient de ongelovigen te bestrijden zonder eerst na te gaan of men al dan niet onder het bevel van een vrome aanvoerder zal vechten. (...)

Liegen en het gebruiken van list is in de oorlog toegestaan. (...) De Koranteksten die het gebruik van het zwaard bevestigen worden door de islamitische rechtsgeleerden beschouwd als teksten, die de teksten die geweldloze middelen aanbevelen, opheffen. (...) De voorwaarde de ongelovigen slechts te bevechten wanneer zij het eerst zijn begonnen, en het verbod te strijden tijdens de heilige maanden, zijn opgeheven door het algemeen en onvoorwaardelijk bevel: " ... doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt..." (Soera 9. At-Tauba, vers 5). Dit wordt
het Vers van het Zwaard genoemd. Mohammed gaf zelf aan zijn volgelingen het voorbeeld.
Bron: Open Doors