De sneltrein naar Eurabië?

Jan van Barneveld • 91 - 2015 • Uitgave: 24
Een paar jaar geleden kreeg ik met een buurman een gesprek over Israël en de islamisering van Europa. Hij keek me wat verbaasd en ongelovig aan. “Pas maar op,” reageerde ik, “je kleinkinderen moeten straks met een hoofddoekje naar school.” Hij lachte me uit. Op een zonnige najaarsmiddag, eind oktober, hoorde ik deze buurman tegen een andere buur zeggen: “Zie je wel, ik zei net tegen mijn vrouw dat Jan van Barneveld gelijk had.” Is dat zo?

Uit een nieuwsbrief van de grote Amerikaanse hulporganisatie, Samaritan’s Purse (Beurs van de Samaritaan), waarvan de zoon van dr. Billy Graham, Franklin Graham president is:
“Elke dag stromen er meer dan 8.000 wanhopige vluchtelingen Europa binnen. Sommige vluchtelingen zijn christen die met de dood bedreigd worden als ze zich niet bekeren tot de islam. De meesten zijn moslim… Salma bereikte Kroatië in dezelfde met zout doordrenkte kleren, waarin ze met 77 anderen in een rubber opblaasbootje uit Turkije kwam. “Golven sloegen over de boot, maar God redde ons,” zei Salma. “We hielpen Salma en veel anderen met schone kleren, voedsel, water en andere levensbenodigdheden.” Modar probeerde met zijn 13-jarige broer naar Nederland te komen. Hij beschreef de wanhoop in Syrië. Geen water, geen elektriciteit, ons oude huis vernield. We willen niet sterven. We hebben een toekomst, we hebben een droom.”
De Bijbel leert een stuk christenplicht voor die vluchtelingen.

Europa onder de sharia
Vluchtelingen? Migranten, asielzoekers, moslims of jihadisten… er is ook een ander verhaal. Graag even uw aandacht voor een van de vele horrorverhalen die meestal uit onze media worden gehouden. Dit verslagje komt uit de christelijke nieuwsgroep ‘Now the end Begins’ (Nu Begint het Einde). Het gebeurde eind oktober in de Duitse stad Hannover: “Moslimmigranten, die niet langer pretenderen ‘vluchtelingen’ te zijn, marcheerden door de straten van de stad. Zij zwaaiden met de zwarte ISIS-vlag en eisten het land op voor Allah. Het zijn islamitische jihadisten die massaal in het openbaar komen en Europa voor Allah en de islam opeisen. Zij passen zich niet aan aan de cultuur van het gastland. Zij eisen dat Europa zich aan de sharia onderwerpt.”
Dergelijke verhalen en tienmaal erger komen er dagelijks over ons heen. Uit Zweden, Denemarken, Duitsland en Engeland.

Geschiedenis
Om de huidige situatie iets beter te begrijpen en het geestelijk belang in te zien, eerst een stukje geschiedenis. In 629 na Chr. stuurde Mohammed brieven naar omliggende landen met het verzoek/advies om zich aan de islam te onderwerpen. Hij had toen niet veel succes en drie jaar later stierf hij. Maar de grondslagen voor de islam waren gelegd: de sharia (islamitische wetgeving) en de jihad (heilige oorlog).
De opvolger van Mohammed, abu-Bakr, liet er geen gras over groeien: Jihad! In 638 werd Jeruzalem veroverd. Al snel was heel Noord-Afrika islamitisch gebied en de eens zo bloeiende kerken verdwenen. Op de Egyptisch-koptische kerk na. In 711 stak een leger jihadisten de Straat van Gibraltar over. De eerste overval op West-Europa was begonnen. Via Spanje stootte het leger door naar centraal Frankrijk. In 732 werden de moslims door Karel Martel verslagen bij Poitiers. De volgende eeuwen waren er regelmatig overvallen van islamitische bendes uit Noord-Afrika op Zuid-Europa.
Toen, ruim zes eeuwen later, werd het Turkse kalifaat machtig. Het begin van het enorme Ottomaans-Turkse wereldrijk. Inmiddels was een groot deel van Oost-Europa veroverd. Maar West-Europa was nog steeds het doel. Wenen was de poort naar Rome, het Vaticaan, Parijs en de rest van Europa. Verschillende pogingen Wenen te veroverden, mislukten. In 1683 gaf de Turkse sultan Mehmet IV zijn grootvizier Kara Mustafa opdracht Wenen te veroveren. Dat lukte bijna. De Poolse koning, Jan Sobieski, kwam Wenen te hulp en verjoeg met een betrekkelijk klein leger (70.000 man) de Turken. De tweede overval van de islam was mislukt.

De derde overval
De islam is niet alleen een religie, maar ook een politieke ideologie, met als doel de wereld te onderwerpen. Er zijn nu 57 staten waarin de islam regeert. Nu weer naar Europa. In de zeventiger jaren werden veel islamitische gastarbeiders het luxueuze, verwende West-Europa binnengehaald. Islamitische geestelijke en politieke leiders zagen hier een mogelijkheid voor de derde overval van de islam. De biologische jihad; langzaam maar zeker zou de islam de meerderheid worden zo de overhand krijgen.
Dit proces werd versterkt doordat Europese leiders van de EEG in 1973 een geheime overeenkomst sloten met de Arabische Liga. Olie in ruil voor invloed en islam in Europa. Dit ten koste van onze steun aan Israël. (Meer hierover: ‘Eindtijd, Israël en de Islam’, hoofdstuk 4). De schrijfster Bat Ye’or heeft dit allemaal uitgezocht en uitgelegd in haar boek ‘Eurabië, de Euro-Arabische as’. Een conclusie van haar is: “Europa gaat uiteindelijk op in de Arabische wereld.” In ‘Eindtijd, Israël en de Islam’ suggereerde ik in 2009 dat Europa politiek steeds meer naar de Arabische en islamitische wereld zal trekken. Dat wordt Eurabië. Dit proces is in september dit jaar in een stroomversnelling gekomen door de onverwachte en overweldigende instroom van migranten, waaronder ook echte vluchtelingen die geholpen moeten worden.

Verdeeldheid
‘Brussel’, vooral onder invloed van de Duitse bondskanselier, mevrouw Merkel, wil deze invasie niet stoppen, maar een beetje regulieren. De EU bevindt zich ook in een wurggreep van Turkije. Vrij vertaald zegt president Erdogan: “Denk erom, EU, wij ‘hebben’ 2,5 miljoen vluchtelingen. Doe maar snel wat wij eisen. Anders zetten wij die vluchtelingenkampen open.” Hij werkt nog hard aan het herstel van het grote Turks-Ottomaanse rijk. Het islamitische wereldrijk. Oost-Europese lidstaten van de EU hebben eeuwen onder de islam gezucht. De rol van Polen tijdens het beleg van Wenen kent u. Deze staten zullen niet toegeven aan de zware druk van het Beest in Brussel.

Israël
Al jaren voordat in 1948 de staat Israël tot stand kwam, werd Israël door extremistische moslims geterroriseerd. Na 1948 werd de haat tegen Israël en het Joodse volk vertaald in oorlogen, (zelfmoord)terrorisme, boycotacties, enz. Nu is er weer een door de leiding van Hamas en de Palestijnse autoriteit gedirigeerde intifada aan de gang.
Wat ons betreft zijn er twee Bijbelse wetmatigheden van toepassing: 1. De regel van Paulus: Eerst de Jood, maar ook de Griek. 2. De Godsspraak ‘Gezegend wie u zegent en wie u vervloekt, vervloekt.’ Wat Israël overkomt komt nu over ons.
En ten tweede: Ons verraad tegenover Israël komt nu over ons. Wat te doen? Premier Netanyahu besloot zijn indrukwekkende rede voor de VN met de oproep aan alle volken: “Sta naast ons, omdat Israël niet alleen zichzelf verdedigt. Meer dan ooit tevoren… Israël verdedigt ook u.” Alles gaat in een sneltreinvaart. Het griezelige eindstation Eurabië is al heel dichtbij.

Jan van Barneveld