De roep om veiligheid: het getal van het Beest

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 15
De roep om veiligheid in heel de Westerse wereld heeft ervoor gezorgd dat er harder wordt nagedacht over en gewerkt aan persoonsidentificatie. De weg die geruime tijd reeds is ingeslagen zal sneller worden afgelegd: biometrische persoonsidentificatie. Dat wil zeggen, dat onze biologische kenmerken een belangrijke rol moeten gaan spelen bij onze identificatie. Men wil weten wie je bent. Een paspoort kan makkelijk vervalst worden, dus dat werkt niet.

In Nederland is lange tijd verzet geweest tegen een algemene identificatieplicht. Men wil hier geen politiestaat, maar een open samenleving van vrije mensen. Die opvatting is dramatisch veranderd sinds de terreur in Amerika. Zelfs linkse politici zeggen nu: garantie voor onze veiligheid zal desnoods ten koste moeten gaan van onze persoonlijke vrijheid. Dus: identificatieplicht snel opstarten.

Minister Van Boxtel verklaarde onlangs voor de televisie, dat er hard gewerkt wordt aan een vingerafdruk in het paspoort en aan de invoering van de 'irisscan'. In de iris van het oog zijn persoonsgebonden kenmerken en men heeft machines uitgevonden die snel kunnen registreren of de kenmerken van de iris kloppen met het pasje of het paspoort.

De Openbaring spreekt heldere taal over "het merkteken van het beest" op de rechterhand (b.v vingerafdruk) en aan het voorhoofd (de ogen). De techniek van de onderhuidse chip, die met een injectienaald ingebracht kan worden, en die voor huisdieren al op grote schaal wordt toegepast, is de volgende optie. Over brede terreinen van het leven zien we de profetieën in vervulling gaan.

FtV