De prijs van de wedloop

Jef de Vriese • 93 - 2017 • Uitgave: 21
De gelovigen zullen niet ten onder gaan aan de verzoeking, noch deel hebben aan het oordeel over de goddelozen. God zal hen door het oordeelsproces en de openbaarwording van de Heilige aan de zondaars heen bewaren. De gemeente te Filadelfia wordt meer dan welke andere gemeente in Openbaring gekenmerkt door volharding in een periode van verdrukking. Dat is de les die hier te leren valt. Als jij volhardend Zijn woord bewaart, bewaart Hij jou!
Jezus zegt dat Hij spoedig komt (Openbaring 3:11). Voor velen is dit een vreemde uitspraak: dit werd maar liefst 2000 jaar geleden gezegd. Het is een kwestie van proporties. Vergeleken bij de heerlijkheid van wat de gelovigen in eeuwigheid te wachten staat, is een mensenleven, ja, de hele menselijke geschiedenis, niet meer dan ‘een korte tijd’ (1 Petrus 1:6).
Hoe langer iemand een zware last te dragen heeft, hoe groter de verleiding om alles te laten vallen. Maar er is hulp op komst. De toekomst is vast en zeker! Hou vast! Laat je kroon niet afnemen! De kroon is de erekrans, die de overwinnaar van een wedstrijd ontvangt. De tegenstanders van het evangelie zijn erop uit de christenen tot afvalligheid te bewegen, zodat zij de prijs missen (Kolossenzen 2:18; 1 Korintiërs 9:25; 2 Timoteüs 4:8; Jakobus 1:12; 1 Petrus 5:4; Openbaring 2:10).
De kroon, uitgedeeld op de feesten en de festivals in Filadelfia, was een prul vergeleken bij de kroon die Christus belooft aan wie Zijn Woord bewaren en Zijn naam niet verloochenen.

Jef De Vriese