De onzichtbare regering

Armand Gimbrère • 96 - 2020 • Uitgave: 11
De wereldwijde cultuur wordt heidenser, de westerse cultuur schudt haar christelijke erfgoed van zich af en als christenen worden we steeds vaker naar de rand van de maatschappij geduwd. Dit hoeft ons overigens niet te verbazen aangezien de Bijbel expliciet verwijst naar een komende nieuwe wereldorde; een politiek en religieus wereldsysteem dat aan het einde der tijden, voor de terugkeer van Jezus, zal opkomen en voor een korte tijd zal regeren op deze wereld.

Als we de huidige maatschappelijke verhoudingen en de drang naar globalisering vergelijken met de terreursystemen ten tijde van de nazi’s en de communisten, dan lijken ze op het eerste gezicht geen enkele overeenkomsten te vertonen. Toch worden momenteel onze individuele en nationale rechten en vrijheden systematisch vernietigd in naam van globalisering, eenheid, vrede en veiligheid. Degene die dit als eerste merken zijn degene die de machthebbers in de weg staan en dat zijn de christenen. Paulus schrijft in 2 Thessalonicenzen 2: ’Want het geheimenis van de wetteloosheid is al werkzaam. Alleen is er iemand die hem nu weerhoudt, totdat hij uit het midden verdwenen is. En dan zal de wetteloze geopenbaard worden’ (vers 7-8).

Wereldwijd systeem
De Bijbel leert dat de wetteloze niemand anders is dan de antichrist, die van satan zelf de macht zal ontvangen om te heersen over de aarde. Dat zal hij doen middels een wereldwijd politiek en religieus systeem. Hij komt echter pas in beeld als de weerhouder weg is. De christenen staan midden in de samenleving en het is de Heilige Geest in hen waardoor nu nog heel veel kwaad en wetteloosheid wordt tegengehouden. Maar met de opname van de gemeente verdwijnt ook de weerhoudende werking van de Heilige Geest uit de samenleving, waarna de antichrist vrij spel krijgt.

Om straks na het plotselinge vertrek van de gelovigen het ontstane maatschappelijke vacuüm op te vullen, wordt momenteel alles in stelling gebracht om direct de volledige controle over de wereld te kunnen overnemen. De macht wordt dus niet gegrepen langs een politieke of militaire ingreep, maar door in alle lagen in de samenleving en op strategische plekken langs maatschappelijke en ideologische thema’s de controle te verkrijgen. Deze voorbereiding vindt wereldwijd op uitgebreide schaal plaats, onder andere via invloedrijke lobbyorganisaties. De twee machtigste zijn de Rockefeller Foundation en de Bill & Melinda Gates Foundation en zij werken volgens het motto: wie betaalt, bepaalt.

Het uiteindelijke doel
De Rockefeller Foundation oefent op deze wijze zijn invloed rechtstreeks uit via donaties op het terrein van de wetenschap, IT en data-infrastructuur, politiek beleid en door de richting van innovaties te bepalen op het gebied van gezondheid, voedsel, energie en mobiliteit.
Van de tientallen organisaties waar de Rockefellers betrokken bij zijn, volgen hier de invloedrijksten op een rij. In 1919 werd in Parijs de Council on Foreign Affairs (CFR) opgericht. De financiën voor het CFR kwamen van dezelfde financiers die betrokken waren bij de Federal Reserve (de centrale bank van de Verenigde Staten, vergelijkbaar met de Europese Centrale Bank). Dit waren onder meer JP Morgan, Paul Warburg en John D Rockefeller. Directeuren van de CFR waren onder meer David Rockefeller, George HW Bush en Henry Kissinger. Het CFR stelt: “Het uiteindelijke doel van de CFR is om een socialistisch wereldsysteem te creëren” (Phoebe Courtney, het CFR Part II). Al in 1950 zei James Warburg in de Amerikaanse Senaat: “We zullen één wereldregering hebben, of je het nu leuk vindt of niet - door verovering of toestemming.”
De CFR was nauw betrokken bij de oprichting van de Verenigde Naties (tien van de veertien commissieleden behoorden tot het CFR). Het land waarop het gebouw van de VN gehuisvest is in New York, is geschonken door John D Rockefeller.

Wereldwijde thema’s
In 1968 werd de Club of Rome (CoR) opgericht. Dit omvat een kleine groep wetenschappers, opvoeders, economen, humanisten, industriëlen en hoge ambtenaren, waaronder leden van de Rockefeller-familie en CFR-leden. De CoR is een wereldwijde denktank die is opgericht om een verscheidenheid aan internationale politieke kwesties aan te pakken. De strategie is om de wereld in tien politieke / economische regio's te verdelen, ook wel 'koninkrijken' genoemd. “De CoR, naar eigen zeggen gedreven door occulte spiritualiteit, is de oprichter van het World Economic Forum (WEF), waar staatslieden, beleidsmakers en wetenschappers de gevaren van en de hoop voor het toekomstige mondiale systeem kunnen bespreken zonder de beperkingen van formele intergouvernementele onderhandelingen” (citaat uit ‘The Limits of Growth', CoR - 1972).

Dit WEF komt jaarlijks bijeen in Davos met zo’n 3000 personen om de wereldwijde thema’s te bespreken. Onder hen zijn de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici (presidenten, minister-presidenten en andere politici), intellectuelen en journalisten. Het WEF houdt via een uitgebreid netwerk van aan elkaar gerelateerde onderwerpen (genaamd Strategic Intelligence) het toezicht en de controle op de drijvende krachten achter de grote, wereldwijde veranderingen in de economie, industrie en mondiale thema’s, die zij overigens voor een groot deel zelf initiëren. Op de website van het WEF worden wekelijks artikelen gepubliceerd, waarvan de titels en de achterliggende ambities niets aan duidelijkheid te wensen overlaten: ‘Heb je naaste lief: islam, jodendom en christendom komen samen tijdens COVID-19’ - ‘We moeten samenwerken om een nieuwe wereldorde op te bouwen. Dit is hoe we het kunnen doen’ – ‘De Macht van Amerika is voorbij. In 2030 is er nog maar een handjevol machthebbers.’ – ‘De vluchtelingen van vandaag zijn de CEO’s van morgen’.

Het leven verbeteren
De Bill & Melinda Gates Foundation daarentegen richt zich meer op de financiering van filantropische thema’s zoals gezondheid, educatie en het beperken van de wereldbevolking. Ze introduceren allerlei programma’s om het openbaar beleid, houding en gedrag in de maatschappij te veranderen en zo het leven te verbeteren en armoede te bestrijden. Hoe ironisch is het dat deze filantropische instelling jaarlijks miljarden dollars aan de Planned Parenthood organisatie doneert, een organisatie die er grotendeels verantwoordelijk voor is dat elk jaar via abortus meer dan 40 miljoen kinderen voor de geboorte worden gedood in de baarmoeder.

De gedragswetenschapper Bernard Berelson die werkzaam was bij de universiteiten van Columbia en Stanford en die tevens in dienst was van de Ford Foundation en de Rockefeller Foundation, wist de techniek voor massamanipulatie te perfectioneren door gebruik te maken van de nieuwste mediatechnieken. Berelson wist dat godsdienstige overtuigingen het tegenovergestelde waren van opinies en meningen. Hij slaagde er in om grote gebieden van het denken uit het domein van religie te halen (gender, abortus, bevolkingsreductie) en dit om te vormen naar meningen. Meningen zijn te beïnvloeden en daarmee is de massa te controleren. Dit heeft helaas ook geleid tot verdeeldheid binnen de kerkmuren over deze onderwerpen, omdat vele christenen zich laten afleiden van de Bijbelse waarheid en meegaan met de meningen van de wereld, terwijl men niet doorheeft dat men moedwillig en gericht gemanipuleerd wordt.

Achter de schermen
Niet alleen via machtige lobby’s worden we beïnvloed, maar ook via mondiale netwerken van organisatie en individuen. Mensen die we moeten zoeken in de hoek van postmoderne, liberale, seculiere, religieuze en ideologisch gedreven groeperingen, individuen die zichzelf beschouwen als de heersende elite, progressief, ruimdenkend, intellectueel en spiritueel verlicht. Zij nemen het voortouw in het streven naar globalisering en een nieuwe wereldorde, met uiteindelijk als ultiem doel: één wereldregering en één wereldreligie.

Echte politieke en economische macht berust niet langer bij publiek gekozen vertegenwoordigers, maar bij machtige individuen en entiteiten, die de controle uitoefenen achter de schermen. Ze controleren politieke macht, internationale financiën, internationaal recht, wereldhandel, de media en militaire capaciteit om dit ene doel te bereiken. Ons leven wordt in toenemende mate beheerst door anonieme, internationale elites, organisaties en bureaucraten die we niet hebben gekozen en die nu de joods-christelijke waarden overboord gooien, die ons generaties lang de weg hebben gewezen.

We staan op de drempel van een verregaande globalisering. De weg wordt bereid voor de uiteindelijke opkomst van satans antichristelijke wereldregering. De komst van de antichrist gaat gepaard met leugens en bedrog. 2 Thessalonicenzen 2:9-10 zegt: 'hem, wiens komst overeenkomstig de werking van de satan is, met allerlei kracht, tekenen en wonderen van de leugen, en met allerlei misleiding van de ongerechtigheid in hen die verloren gaan, omdat zij de liefde voor de waarheid niet aangenomen hebben om zalig te worden’.

De waarheid niet geloven
Veel mensen gaan verloren omdat zij zich afkeren van de Bijbelse waarheid en zich laten meeslepen door de nieuwe wereldorde-agenda. Dit heeft verregaande consequenties als men op dit pad volhardt. ’En daarom zal God hun een krachtige dwaling zenden, zodat zij de leugen geloven, opdat zij allen veroordeeld worden die de waarheid niet geloofd hebben, maar een behagen hebben gehad in de ongerechtigheid’ (2 Thessalonicenzen 2:11-12).

Na de opname van de gemeente staat het oordeel vast voor al degenen die de waarheid niet hebben willen geloven. God zal hen eigenhandig afhouden van de waarheid. Om die reden alleen al is het belangrijk dat we de mondiale ontwikkelingen goed in de gaten houden, zodat we de mensen om ons heen op onze beurt kunnen blijven wijzen op de gevaren en de gevolgen voor de eeuwigheid. Het is nog niet zover, maar het duurt niet lang meer. Er is nog tijd om tot inkeer te komen.

Armand Gimbrère