De nieuwe wereldorde (6)

Robert de Telder • 77 - 2001/02 • Uitgave: 26
Ik verdeel het 'eind'tijd-Europa, waarvan de profeten spreken, in twee afgescheiden blokken. De oude Romeinse grens, die 20 eeuwen geleden gevormd werd door Rijn en Donau, zal naar ik vermoed, opnieuw de scheidingslijn worden! Deze grens loopt over het continent van de Noordzee tot aan de Zwarte Zee. Wat ten Westen van deze scheidingslijn ligt zal weer samengebundeld worden in een nieuw Romeins Rijk. het werkelijke Westblok! Noordoostelijk van deze nieuwe scheidingslijn, die door Rijn en Donau gevormd wordt, ligt Magog met zijn Europese bondgenoten: Gomer. Togarma, Mesek en Tubal. Daarmee wordt dan ook duidelijk waar Gomer te situeren valt. Gomer is een Europees land, dat oostelijk en noordelijk van de Rijn en de Donau gelegen is. De naam zou kunnen voortleven in 'Germanië': het gebied tussen Rijn. Donau en Weichsel! In dit verband verwijs ik graag naar Flavius Josephus. Deze historicus leert dat Jafeth met zijn 7 zonen, waaronder Gomen zich uiteindelijk in Europa gevestigd heeft. De nakomelingen van Gomer werden in Josephus' tijd door de Grieken 'Galeten' genoemd. Deze Gelaten bevolkten toen o.a. Klein-Azië en het zijn Wij, waar het N.T. over spreekt. Uit de ons door Josephus nagelaten gegevens weten we dat Gomer oorspronkelijk Europa bevolkte, maar door volksverhuizingen zijn zij ook in Klein-Azië terechtgekomen.

Wijlen C.L. Scofield. een bijbelgeleerde uit de 19de eeuw, schrijft in zijn commentaar op Genesis 10:3 het volgende:

"In später jüdischer Literatur wird der Name Askenas als eine Bezeichnung für Deutschland gebraucht. Die Äskenazim waren Juden, die in Germanische Ländern wohnten, wie die Sephardim die Juden von Portugal und Spanien bezeichnen. Gomer: Vorfahre der alten Kimmeriërs und Kimbren von denen die Keltische Familie abstammt."

Volgens Scofield bestaat er dus een verband tussen Gomer en de Kelten, de oorspronkelijke bewoners van het vasteland van Europa. Vanuit deze aanhaling blijkt dat het huidige Duitsland deel uit maakte van het vroegere Gomer. Door deze gegevens moeten we er rekening mee houden dat het machtscentrum van de EG en NAVO in de toekomst naar het Zuiden zou kunnen verhuizen, daar waar het nu noordelijk tussen Duitsland, Frankrijk en Engeland gevestigd is.

Duitsland zou dan mogelijk in een Oostblok opgaan. Dit betekent dan het einde van de huidige machtsverhoudingen, zowel op politiek. economisch als militair vlak in Noordwest-Europa. Het machtscentrum zal naar de landen rond de Middellandse Zee verschuiven. Frankrijk en Italië zullen. naar mijn verwachting, hier de leiding overnemen. Het hiervoor beschreven scenario is niet voor morgen. Nochtans heeft de val van de muur geleerd dat in tien jaar tijd veel kan veranderen!

Togarma
Togarma is een buurland en bondgenoot van Magog. "Ver in het noorden" wordt zijn woonplaats door de profeet Ezechiël gesitueerd. De naam is in de loop der tijden verloren gegaan. Persoonlijk vermoed ik dat op de huidige kaart Oekraïne en/of Wit-Rusland en de Baltische landen geduid kunnen worden.

Robert de Telder