De nieuwe wereldorde (3)

Robert de Telder • 77 - 2001/02 • Uitgave: 21
DE NIEUWE ORDE IN OPKOMST (1985)
Opnieuw beschouwd. hoofdstuk per hoofdstuk becommentarieerd vanuit de hedendaagse ontwikkeling.

MAGOG = RUSLAND
Staat Rusland in de Bijbel? Zal de Sovjet-Unie Israël aanvallen??

Wat ik in dit hoofdstuk zestien jaar geleden neerschreëf is heden zeer actueel. Tenzij men wil struikelen over het feit dat ik over de Sovjet-Unie als agressor schreef. Deze unie is inderdaad in 1991 ten grave gedragen. Mijn identificatie van het bijbelse Magog met Rusland blijft staande

In het Oude Testament beschrijft de profeet Ezechiël nauwkeurig hoe die wereldmacht, die Rusland militair gezien nog steeds is, in het Midden-Oosten te gronde zal gericht worden. Ezechiël voorspelde, dat een grote noordelijke macht Israël in de eindtijd zal aanvallen. De voorspelling zegt verder, dat deze macht met al zijn legers op de bergen Israëls zijn ondergang zal beleven.

Sedert de val van de Sovjet-Unie zit Rusland met een kater. Een vergelijking met het Duitsland van na de eerste wereldoorlog kan gemaakt worden. Net zoals Duitsland in 1919 in zijn nationale trots gekrenkt werd, zien we hetzelfde in Rusland na -het verliezen van de zogenaamde koude oorlog. Net zoals Duitsland in 1919 gebied verloor aan zijn buurlanden en heel de politiek van de nazi's -gericht was op het herwinnen van deze verloren gebieden. kunnen we hetzelfde met Rusland verwachten. Ook Rusland verloor heel wat gebied dat de tsaren reeds onder controle hadden. Honderdduizenden Russen wonen in buurlanden zoals Estland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Kaukasus-landen. Het is een kwestie van tijd en de komst van een sterke leider voor Rusland deze gebieden zal terugclaimen. Net zoals Duitsland indertijd door een economische crisis ging, maakt Rusland heden hetzelfde mee. Alle ingrediënten voor een komende crisis zijn voorhanden. Zodra in Rusland een sterke man aantreedt, de bijbelse Gog, is het scenario dat de profeet Ezechiël (hoofdstuk 38) beschreef klaar. De Joden zullen, net zoals ten tijde van het Derde Rijk, de schuld krijgen. Wat heden in Rusland opvalt is trouwens dat het antisemitisme springlevend is.

Honderdduizenden Joden zijn reeds geëmigreerd. velen naar Israël. Naar schatting drie miljoen Joden blijven nog achten Het is mijn verwachting dat de komende exodus van deze achtergeblevenen gewelddadig zal zijn.

De profeet Jeremia spreekt over een exodus uit het 'noorderland' die de exodus uit Egypte met zijn tien plagen zal overtreffen. Als ik gelijk heb komen er als gevolg van het antisemitisme gelijkaardige plagen over Rusland met daarna het ondergaan van de Russische farao en zijn leger in Israël.

Robert de Telder