De nieuwe wereldorde (1)

Robert de Telder • 77 - 2001/02 • Uitgave: 17
DE NIEUWE ORDE IN OPKOMST - (1985), opnieuw beschouwd.

Sedert het verschijnen van de eerste druk van mijn boek De nieuwe orde in opkomst in 1985 zijn er inmiddels 16 jaar voorbij en heeft er zich in de wereld een verdere ontwikkeling naar de bijbelse eindtijd voorgedaan. Een evaluatie van mijn boek is Anno Domini 2001 op zijn plaats. Het boek was naar Nederlandse normen een bestseller en kende vier herdrukken. In hoeverre zijn mijn voorspellingen aan de hand van de Bijbel uitgekomen? Waar ben ik fout geweest? Wat heb ik gemist? Let op, toen ik aan het boek werkte was Europa nog in twee machtsblokken verdeeld met in het oosten een tot de tanden toe gewapende Sovjet-Unie. De muur van Berlijn was nog niet gevallen en alles leek erop dat deze situatie nog decennia lang zou voortduren. Niemand had zicht op de plotse verandering die vanaf 1989 met de val van de Berlijnse muur een feit werd. Israël stond, in de tijd van de koude oorlog. in het westerse kamp en kon bij westerse mensen op veel sympathie rekenen. In Vlaanderen werd b.v. in de jaren zeventig nog geëvangeliseerd met het boek van Hal Lindsey 'De planeet die aarde heette'.

Heden heeft Israël alle krediet verloren. Het land is in de media en in de geesten der mensen uitgegroeid van een David naar een Goliath. Het rollen patroon is omgekeerd en het lijkt erop dat Israël de mediaoorlog aan het verliezen is. Het antisemitisme bestrijkt dezelfde toppen als in de jaren dertig van de vorige eeuw. Zionisme, bijvoorbeeld, het streven van de Joden om naar hun Beloofde Land terug te keren, is in een VN-resolutie van 1975 gelijkgesteld met racisme. En alhoewel dit is teruggeschroefd in 1991. zijn er nog altijd teksten die op een sluipende manier hetzelfde zeggen. Ook is er het taalgebruik dat de systematische uitmoording van de Joden in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog banaliseert. Dat gebeurt op allerlei manieren, onder meer door gelijkstelling van de situatie van de Palestijnen onder Israëlische bezetting aan die van de Joden tijdens de Holocaust. We stellen sedert 1985 de opmars van de computer vast. Miljoenen mensen in Europa hebben een computer thuis en zijn aangesloten op het wereldwijd internet. Thuis bankieren wordt door velen reeds gedaan en aan- en verkopen via het WWW W is mogelijk geworden. Het bijbelse getal 666 (zes zes zes), verbonden met het beest van Openbaring 13, is hierbij onzichtbaar maar sterk aanwezig. Het WORLD WIDE WEB'; afgekort: W W W, staat in letters weergegeven. Boeiend wordt het wanneer men vaststelt dat de Hebreeuwse letter WAW, dat is onze letter W, als getalswaarde ook zes heeft.

Het is mijn bedoeling om hierna. hoofdstuk per hoofdstuk, mijn boek van 1985, te becommentariëren en te zien hoe bepaalde zaken zich sindsdien voltrokken hebben.

Robert de Telder