De moraal van de Bijbel is een misdrijf tegen het leven

Frits Boekhoff • 95 - 2019 • Uitgave: 12
We mogen terugkijken op prachtige en inhoudsvolle toespraken tijdens de Zoeklichtdagen in Apeldoorn. Pastor John Piper riep op om ons hart te richten op het enige echte doel van menselijk verlangen en geluk: God.

Vanuit de Schrift liet Piper zien dat het nastreven van ons geluk in Christus niet slechts een optie is, maar essentieel voor een christen.
Kees van der Staaij begon zijn toespraak met de opmerking dat voor de miljoenen seculiere Nederlanders het leven zonder God ‘het nieuwe normaal’ is. Wat goed en wat kwaad is, dat moet een ieder maar voor zichzelf invullen.

Bron van leven
Hier zien we de tegenstellingen tussen seculier en christelijk Nederland. Christenen kunnen en willen niet leven zonder God, de ongelovigen willen en kunnen niet met God leven. We hoeven het niet te zoeken, maar dit moet wel botsen. Voor steeds meer seculieren is de moraal van de Bijbel een misdrijf tegen het leven, maar voor de christen is het de bron van het leven.

Ruud van Campen sprak over de komst van de Here Jezus en zei: “De nacht is vergevorderd, het is bijna dag. Het is bijna tijd! Nog maar even. De Heere Jezus vind ik eigenlijk aan de late kant, want ik had Hem al eerder terugverwacht”. Een mooie oproep om daarom, wellicht voor de laatste keer, het Evangelie te laten klinken.

Blijde boodschap
Peter van der Weerd vertelde dat er vroeger geregeld een evangelisatieblaadje bij Het Zoeklicht werd gevoegd om uit te delen aan buren en familie. Ook bij dit blad vindt u een evangelisatieblaadje dat u kunt uitdelen. Wilt u er meer uitdelen, dan kunt u deze bij ons aanvragen. Wij willen u uitnodigen om mee te helpen met het uitdragen van de blijde boodschap.

De redactie van Het Zoeklicht wil graag de vele honderden nieuwe lezers van Het Zoeklicht van harte welkom heten. Wij wensen alle bestaande en nieuwe lezers gezegende kerstdagen toe.

Frits Boekhoff