De maranatha-christen is nuchter

Joël Oosterhagen • 97 - 2021 • Uitgave: 5
In de afgelopen maanden heb ik verschillende brieven uit de Bijbel uitgeschreven en onderzocht. Of zoals dat zo mooi heet: een exegese gemaakt. In bijna elke brief kom je wel iets tegen dat gaat over het verwachten van de Heere Jezus. Als christenen kunnen we toch niets anders concluderen dan dat we moeten leven uit verwachting?

Juist nu in deze maand worden we hier weer bij bepaald. Op donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag. Een dag met een hoopvolle boodschap: ‘Deze Jezus, zal terugkomen.’ Laat u bemoedigen door het artikel over de meerdere hemelvaarten (pagina 12) en het artikel ‘Als de Messias in heerlijkheid verschijnt’ (pagina 18).

Afreageren op anderen
Toch kunnen we door de waan van de dag ons laten meeslepen in de negatieve berichtgeving van het journaal. Soms (ik moet eerlijk bekennen: vaak) ben ik zo ontmoedigd, dat ik reageer vanuit mijn emotie of gevoel en dat weer afreageer op mijn naaste omgeving. Het is de Heilige Geest Die mij steeds weer de woorden van de Heere Jezus influistert: “Wees waakzaam en bid.”

Ook in de Nieuwtestamentische brieven word ik elke keer weer aangespoord om een Geestvervuld leven te leiden en dienstbaar te zijn voor Hem. ‘Daarom, geliefden, terwijl u deze dingen (nieuwe hemelen en aarde) verwacht, beijver u om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden in vrede…’ (2 Petrus 3:14).

Lessen uit de coronacrisis
Hoe kan ik anders een getuige van Jezus Christus zijn? In ditzelfde hoofdstuk van deze brief staat ook dat de Heere Zijn belofte niet vertraagt. Het is Zijn genade dat nog steeds mensen tot geloof kunnen komen. Is dit niet juist een les die wij kunnen trekken uit de coronacrisis? (Zie pagina 4).

Zo mogen wij als maranatha-christenen de Heere elk moment verwachten, terwijl wij groeien in de genade en kennis van onze Heere Jezus om Hem te laten zien aan hen die nog niet geloven.

Joël Oosterhagen


Kijktip
Op Family7 is een nieuwe serie gestart van het programma Bijbelse toekomstverwachting. Theo Niemeijer behandelt het thema ‘geestelijke verleiding in de eindtijd’. Meer informatie vindt u op pagina 35.