De Here Jezus nodigt dwazen uit voor het feest in de hemel - Spr. 9:1-4

Els ter Welle • 93 - 2017 • Uitgave: 1
‘Wijsheid geeft een feest. Ze heeft haar dienaressen naar de stad gestuurd… Die moeten vanaf de stadsmuur roepen, zodat iedereen het kan horen: “Domme mensen, mensen zonder verstand, luister! Kom naar Wijsheid toe, kom mee naar het feest.”’ (Spreuken 9:1-4, BIGT)

Het gaat in het Bijbelboek Spreuken steeds over de Wijsheid die gestalte krijgt in de Here Jezus. Hij is het dus die hier een groot feest geeft. En heel opmerkelijk: Hij nodigt daarvoor domme en onverstandige mensen uit. Waarom toch?

Paulus, een apostel van de Here Jezus, zegt: ‘Jezus Christus is naar de wereld gekomen om slechte mensen te redden.’ Dat is de kernboodschap van het Evangelie! Meteen er achteraan zegt hij: ‘En ik ben de slechtste van alle mensen’ (1 Timoteüs 1:15, Bijbel in Gewone Taal - BIGT). Zijn ogen waren open gegaan voor het feit dat ook hij een groot zondaar was.
Misschien zegt u nu: “Maar niet zo groot als ik. Er is geen hoop en genade voor mij. Ik heb zulke erge dingen gedaan.” Dan wil ik dit tegen u zeggen: Hoe groot ook uw zonden, nog groter is Zijn genade! Juist voor u heeft Jezus de heerlijkheid bij Zijn Vader in de hemel verlaten om u te redden. De Here Jezus zegt: “Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen tot bekering te roepen, maar mensen die verkeerde dingen doen.” Geweldig!
Daarom ging de Zoon van God om met tollenaren en zondaars. Hij zocht de mensen aan de zelfkant van de maatschappij op. De godsdienstige leiders in Zijn tijd vonden dat verschrikkelijk en vielen Hem er op aan! Toen zei Hij heel duidelijk tegen hen: ‘Een dokter is er niet voor gezonde, maar voor zieke mensen. Met Mij is het net zo. Ik ben er niet voor goede (met zichzelf ingenomen) mensen. Maar Ik ben gekomen om aan slechte mensen het goede nieuws te brengen’ (Matteüs 9:9-13, BIGT).
God zegt: ‘Zo waar Ik leef, de dood van een slecht mens geeft Mij geen vreugde, Ik wil dat Hij een andere weg inslaat en blijft leven!’ (Ezechiël 33:11, NBV).

Gods huis, de hemel moet vol worden! Dat is de grote wens van de Here Jezus. Hij staat met Zijn armen wijd open om U te ontvangen. Zijn hart brandt van liefde. Bent u al op Zijn uitnodiging ingegaan?

Els ter Welle