De heerlijkheid van de Vader

Jef de Vriese • 91 - 2015 • Uitgave: 4
Waar kan je het meeste van genieten? De natuur? Gezellige vriendschap? Chocolade? Reizen? Er is op zich niets mis met deze dingen. Er is wel een risico: dat we ervan genieten in een gebroken wereld en dat de zondigheid in ons van het goede wat God geeft een afgod maakt, zodat we verstrikt geraken in talloze nepheerlijkheden.
Zijn Naam is heerlijk op de ganse aarde! Alles wat mooi en zuiver is, verwijst naar Zijn karakter. Alles wat heerlijk is, is een beeld van Zijn wezen. Je moet dan ook deze afbeeldingen van Zijn wezen niet verwarren met de Vader Zelf. De afbeelding kan een afgod worden, zodat je die meer nastreeft dan de Gever van alle goede dingen. Alles wat heerlijk is, heeft die heerlijkheid van de Vader ontvangen. Er is maar één Bron van zuivere heerlijkheid.
De heerlijkheden op aarde duren niet langer dan tot aan het graf. Dan zijn ze voorbij. De heerlijkheid van de Vader duurt tot in eeuwigheid. De heerlijkheden op aarde kunnen je ziel slechts tijdelijk voldoening geven. De heerlijkheid van de Vader is leven in overvloed tot in lengte van dagen. De heerlijkheid van de wereld leidt tot blijvende honger en dorst naar wat niet verzadigen kan. De Vader geeft het Brood des levens en het Levende Water, waardoor je nimmer meer dorst en hongert. Als je Zijn Koninkrijk zoekt, dan geef je je eigen koninkrijk op en verheerlijk je Hem om wie Hij is en om dat wat Hij doet. Van Hem is de heerlijkheid.

Jef De Vriese