De Heere Jezus beter leren kennen

Frits Boekhoff • 97 - 2021 • Uitgave: 4
Binnenkort vieren we Goede Vrijdag en Pasen. Indrukwekkende gebeurtenissen om bij stil te staan. De kruisiging, het lijden, sterven en opstanding van onze Heer en Heiland.

In Paulus’ brieven staan deze gebeurtenissen centraal. Niet alleen als heilsfeiten uit het verleden, maar Paulus betrekt dit ook op zijn persoonlijke leven.

De Bijbel kennen
In de Romeinenbrief lezen we dat christenen met Christus gekruisigd en gestorven zijn. Dat is nodig omdat het loon van de zonde de dood is. Juist omdat alle mensen zondaren zijn, verdient iedereen de dood. Maar wie met Christus meegaat naar het kruis, wie ook ‘sterft’, zal ook met Christus opstaan. Om vervolgens in het nieuwe leven te wandelen, want Christus leeft in mij. Paulus kende de Bijbel wel. U weet dit vast ook allemaal wel.

Ernaar jagen
Toch schrijft Paulus aan de Filippenzen (3:10-12) dat hij Christus steeds beter wilt leren kennen. Paulus wil meer gaan begrijpen van het lijden en sterven en de opstanding van Hem. En hoe meer Paulus daarvan ziet, hoe meer hij verlangt om bij Christus te zijn. De gebeurtenissen van Goede Vrijdag en Pasen zijn voor Paulus geen gebeurtenissen van het verleden maar ook van het heden, voor vandaag. Ook wij mogen ernaar jagen Christus beter te leren kennen, ook in de lijdensweg die Hij voor ons is gegaan.

Naarmate we Christus beter leren kennen verlangen ook wij er steeds meer naar om bij Christus te zijn, want dat is verreweg het beste.

Frits Boekhoff

Kijktip
Vanaf vrijdag 2 april om 19.30 uur start een nieuwe serie van het programma Bijbelse toekomstverwachting op Family7. Theo Niemeijer behandelt het thema ‘geestelijke verleiding in de eindtijd’. Meer informatie vindt u op pagina 35.