De Genesis 12:3-test

Jan van Barneveld • 90 - 2014 • Uitgave: 14
De Bijbel is vol van korte, krachtige uitspraken, die direct van de HERE komen en eeuwige waarde hebben. Uitspraken, geestelijke stellingen, over individuen en volken. De stelling in Genesis 12:3 is momenteel heel actueel. Vooral met betrekking tot de VS. De afgang van de VS als internationale grootmacht heeft hiermee te maken. De criteria voor zegen of vloek gelden ook voor ons land en voor de EU. Grote kerken ervaren de schokkende waarheid en actualiteit van Genesis 12:3. Zijn we op weg naar de Nieuwe Wereldorde met bijbehorende wereldreligie?

Nu volgen een paar voorbeelden van de krachtige korte woorden van de HEER.
‘Heel uw woord is de waarheid’ (Psalm 119:160 en Johannes 17:17)
‘De ziel die zondigt zal sterven’ (Ezechiël 18:4,20)
‘Wie in de Zoon gelooft heeft eeuwig leven’ (Johannes 3:36)
‘Zoek de HERE en leef’ (Amos 5:6)
‘Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven’ (Matteüs 5:5)
‘God zal alle tranen van hun ogen afwissen’ (Openbaring 7:17 en 21:4)
Veel in de Bijbel is uitleg en uitwerking van deze en veel meer van dergelijke stellingen en beloften. In onze tijd is Genesis 12:3 zeer actueel: ‘IK zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt zal IK vervloeken.’ In Genesis 27:29 legt Isaäk deze zegen op Jakob en in Numeri 24:9 is het Bileam die de stelling op het hele volk Israël toepast.
Israël is de toetssteen voor Gods zegen of vloek voor volken. Nu zo goed als de hele wereld tegen Israël te hoop loopt, is het belangrijk goed op Genesis 12:3 in verband met onze houding te letten. De VS is een belangrijke leider onder de naties. Daarom letten we nu voornamelijk op de VS. Dat land zet Israël regelmatig onder druk om gevaarlijke concessies aan hun fel hatende vijanden te doen. Wat met de VS gebeurt, heeft grote invloed op heel de wereld.

Genoeg gewaarschuwd?
In mijn eerste boek, ‘Israël onze oudere broeder’ vindt u in hoofdstuk 17 een aantal voorbeelden van landen en volken die werden gezegend toen zij goed en positief tegenover de Joden waren. Ook voorbeelden van hoe de zegen in vloek veranderde toen de Joden vervolgd werden. Na WOII zijn de VS de machtigste en ook de leidende natie van de wereld geworden. In 1956 dwongen de VS Engeland, Frankrijk en Israël hun oorlog tegen Egypte te stoppen. De Engelse premier Eden telegrafeerde toen aan de Amerikaanse president Eisenhower: ‘Over to you’.
In het vredesproces tussen Israël en de zogenaamde Palestijnen spelen de VS altijd een hoofdrol. President na president heeft de Amerikaanse bemiddelingspogingen zien stranden. Geen vrede en geen ‘Palestijnse staat’ in Gods land. Ondanks de zware druk die op Israël is uitgeoefend om gevaarlijke concessies te doen. Om de ‘Twee-statenoplossing’ te accepteren. Ook de beruchte land-voor-vredeformule faalde. Zeer opvallend is het feit dat telkens als de VS Israël onder druk zetten om concessies te doen of kwalijk behandelde, kwam er een grote ramp over de VS. Meestal op dezelfde dag. We noemen een paar opvallende voorbeelden. De VS zijn vaak gewaarschuwd.

De Oslo-Akkoorden en de ‘volmaakte storm’
Op 30 oktober 1991 tekenden Israël en de PLO in Madrid de Oslo-Akkoorden. Deze overeenkomst was onder druk van president George H. Bush tot stand gekomen. De land-voor-vredeformule, waar Israël zelfs nu nog last van heeft, werd toen opgesteld. De deur naar Judea en Samaria, het hartland van Israël, ging open voor Yasser Arafat en zijn terroristenbende. Die dag trok een zeldzaam zware storm over de VS. Vanwege de buitengewone combinatie van meteorologische factoren wordt dit noodweer de ‘volmaakte storm’ genoemd. Schade: dertien doden en $ 200 miljoen. Ook het huis van president Bush werd vernietigd.

Oslo II en orkaan Andrew
Er zat geen schot in het Oslo-vredesproces. Dus president Bush ontbood de partijen naar Washington en oefende weer druk op Israël uit. Dezelfde dag, 23 augustus 1992, joeg de orkaan Andrew over Florida en verwoestte 180.000 huizen. De schade bedroeg $ 30 miljard.

De Golan en een aardbeving
President Bill Clinton sprak met president Assad van Syrië. Israël zou de Hoogte van Golan (stamgebied van Dan en Manasse) moeten opgeven voor vrede. De gesprekken waren op 16 januari 1994 en de volgende dag trof een 6,9 aardbeving Californië.

Netanyahu en Monica
Op 21 januari 1998 zou premier Netanyahu op het Witte Huis in Washington worden ontvangen. Netanyahu, en dus Israël, mocht (beledigend) via een zijdeur naar binnen. De gebruikelijke lunch van de president van de VS met een bevriend staatshoofd ging niet door. Diezelfde dag kwam het seksschandaal van president Clinton met Monica Lewinsky aan het licht. Het begin van een weinig eervol einde van het presidentschap van Clinton.

Vredesproces en de afzettingsprocedure Clinton
Op 12 december 1998 reist president Clinton naar de ‘Palestijnse gebieden’ om daar het mislukken van het ‘land-voor-vredeproces’ te bespreken. Dat voorspelde niet veel goeds voor Israël. Diezelfde dag stemde het Huis van Afgevaardigden van de VS voor vier artikelen betreffende de impeachment (afzetting) van Clinton.

Routekaart naar vrede brengt orkaan Allison
Op 8 juni 2001 stuurde president George W. Bush zijn minister Tenet naar Israël met een nieuw plan. Het Oslo-Akkoord werkte niet dus kwam er een nieuw, uiteraard schadelijk, plan voor Israël, de routekaart naar vrede. Die dag joeg de tropische storm Allison over Texas en richtte daar voor $ 7 miljard schade aan. Pas vijf dagen later, toen Tenet uit Israël vertrok, bedaarde Allison.

Gush Katif en Katrina
Plotseling besloot president Ariel Sharon de Gazastrook te ontruimen. Als gebaar van ‘goede wil’ volgens de agenda van de routekaart naar vrede werden ongeveer 8.500 Joodse mensen uit hun huizen en bloeiende nederzettingen verjaagd. Dat gebeurde op 23 augustus 2005. Op die dag werd de orkaan Katrina op de oceaan geboren. Een paar dagen later vernietigde de Katrina New Orleans. Amerikaanse bulldozers vernielden Joodse huizen in Gaza. Katrina deed hetzelfde in de VS.

Van de VS naar de NWO
Hierboven las u slechts zeven voorbeelden hoe de VS door Gods regel van Genesis 12:3 is gewaarschuwd. We springen over naar het tijdperk Obama, die nu ruim vijf jaar president van de VS is. Israël ervaart de politiek van de regering Obama als Israël-vijandig. De voortdurende druk van John Kerry op Israël had bijna de ramp van een Palestijnse Staat in het hartland van Israël veroorzaakt. Begin juni gaven de regering Obama en de EU hun hartelijke steun aan de nieuwe regering van Hamas en de PLO-terroristen. De voorkeur van Obama voor de Moslimbroederschap verbaast zelfs moslims.
Het zal u niets verbazen dat de VS snel de positie als machtigste land en als politieman van de wereld verliest. Wie volgt de VS op? Obama wil meer macht aan de VN en andere internationale organisaties overdragen. Dat baant de weg naar de occulte Nieuwe Wereldorde. Dat betekent tegelijk een open deur voor de regering van het Beest. De EU holt al jaren die richting op.
En wij? Wij vermenigvuldigen onze gebeden. Voor Israël. Voor mensen in onze regering die Gods weg voor ons land zoeken. Voor een opleving in onze kerken. Voor een positieve, eerlijke houding in kerk, politiek en samenleving naar Israël. Dat wij de eervolle positie als ‘vriend van Israël’ terug mogen winnen. Dat schept hoop.

Jan van Barneveld