De Bijbel is actueel

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 2
De Brandpuntbrochure wordt dit jaar heel bijzonder, dat kan ik u vast vertellen. Terwijl ik dit schrijf, wordt er nog hard aan gewerkt om alle informatie op een mooie manier aan u te presenteren. Met het volgende nummer hopen we u de brochure mee te sturen. U hoeft hiervoor dus niet te bellen. Hetzelfde geldt voor de Israëlreizen, die in dezelfde brochure aan bod komen.
Waarom organiseert Het Zoeklicht eigenlijk reizen naar Israël? Waarom besteden we überhaupt zoveel aandacht aan dit kleine land in het Midden-Oosten? Onlangs verkondigde theoloog Steven Paas dat het christenzionisme een groot gevaar vindt, want deze ideologie zet Israël naast of in plaats van Christus. Bert van Twillert gaat in dit nummer uitgebreid op deze verkeerde veronderstelling in. Naast het feit dat Israël wel zeker een plek heeft in Gods toekomstplan is een reis naar Israël om andere redenen een onvergetelijke ervaring. De geschiedenis komt tot leven in een landschap dat een diepe indruk op je maakt.
De positie van Israël is niet het enige ‘moeilijke’ onderwerp waar Het Zoeklicht over schrijft. Te denken valt aan de hel, de opname van de Gemeente en het staan voor dé Waarheid. Waarom? Omdat de Bijbel erover spreekt, het Woord van de levende God.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht