De aanwezige Vader

Jef de Vriese • 91 - 2015 • Uitgave: 3
Als je Vader in de hemel perfect instaat voor al je behoeften op aarde, inclusief je hemelse toekomst, dan is het duidelijk dat Hij altijd aanwezig is. Hij is er bij. Je bent nooit alleen. Waarheen zou je kunnen vluchten, zonder dat Hij achter je aan komt? In welk probleem zou je verzeild kunnen raken, zonder dat Hij je ertegen bestand maakt? Als Hij voor jou Zijn Zoon heeft overgegeven, zal Hij je dan met Hem niet alle dingen schenken?
Misschien leef je alsof de Vader niet aanwezig is. Je probeert alles zelf te beheersen. Misschien word je bang omdat anderen of omstandigheden bedreigende controle lijken te hebben. Je eigen koninkrijk realiseren is een verloren zaak, want Gods Koninkrijk komt vast en zeker. Dan gaat elk ander koninkrijk ten onder.
Als het je tijdelijk toch lukt om je eigen koninkrijk te realiseren, dan ga je geestelijk ten onder door trots. Je leeft alsof je zelf je leven kunt besturen, maar de werkelijkheid is dat je vandaag opbloeit en morgen bent verdord. Je moet bevrijd worden van zelfbestuur en daarom schudt de Vader jouw koninkrijk door elkaar, zodat het wankelt.
Alles wat jou overkomt, alle mensen die je pad doorkruisen en elke strijd die je meemaakt, laat de Vader toe om jou deelgenoot te maken van Zijn Koninkrijk. Wees niet meer heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Weet vast en zeker: van Hem is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen. De Vader is met jou. Alle dagen.

Jef De Vriese