De aanval van de VN op Israël

Frits Boekhoff • 96 - 2020 • Uitgave: 1
Hoe is het toch mogelijk dat Israël straks te maken krijgt met een krijgsmacht die bestaat uit vele landen die elkaar onderling niet kunnen luchten of zien? Zijn Rusland, Turkije, Iran, China of Europa vrienden van elkaar, of gaan ze vriendjes worden? Niet in het minst. Er zijn twee belangrijke redenen waarom zij toch voor de grote oorlog tegen Israël kiezen.

De wereld maakt zich op voor de oorlog tegen de God van Israël. De geestelijke machten nemen hierin het initiatief en stellen zich in slagorde op. In de geestelijke wereld zijn er twee groepen: de Here God met Zijn engelen en satan met zijn demonen. De profeet Elia maakte dit op de Karmel heel duidelijk (1 Koningen 18:20-46). Het is Baäl of God. De Baälpriesters konden dansen en springen om hun altaar zolang als zij conditie hadden, maar er kwam geen vuur uit de hemel. Elia bad eenvoudig en ziedaar, de enige God, de God van Abraham, Isaak en Jakob spuwde vuur uit de hemel en verteerde het offer van Elia. Het was duidelijk wie de ware en enige God is.

Bewuste misleiding
Op deze wereld zijn drie groepen. Dienaren en volgelingen van Jezus Christus, de christenen. En daar is het kleine en hardnekkige volk, het kleine nietige land Israël, veelal ongelovig maar toch Gods volk. Tot slot de alles overheersende en vandaag de veruit grootste groep: alle andere mensen. Hindoes, boeddhisten, islamieten, ongelovigen. Zij dienen allen demonen en daarmee satan zelf.
Laten we het maar eens duidelijk optekenen. Ook ongelovige parlementariërs in onze Tweede Kamer dienen, waarschijnlijk zonder het te weten, dezelfde god als islamieten en anderen. Daarom is het dat islamieten op meer begrip kunnen rekenen dan Bijbelgetrouwe christenen. Daarom is het dat politiek Nederland altijd weer de kant kiest van de Palestijnen en altijd weer Israël de schuld geeft. De media doet hier van harte aan mee, verblind als ze zijn. Maar niet alleen blindheid speelt een rol, ook bewuste misleiding. Zij haten Israël en zijn niet in staat om objectieve verslaggeving te doen.

Vrij toegang tot Israël
Binnenkort zal de gemeente door Jezus Christus worden thuisgehaald. Wat zal dat zijn, bij Christus te zijn is immers het allerbeste. Maar als de christenen weg zijn, krijgen de boze machten en krachten helemaal vrij spel, eventjes. Een door God gegeven tijd van zeven jaar.
Het ongelovige Israël staat dan alleen tegenover de rest van de wereld, ook de geestelijke wereld. De verschillende landen van de wereld zijn echt geen vrienden van elkaar, maar de geestelijke boze machten zien hun kans schoon om eindelijk af te rekenen met hun gemeenschappelijke vijand: Israël.
Met nog nooit eerder vertoon van macht zullen Europese, Russische, Afrikaanse, Chinese legers optrekken. Turkije levert een belangrijke bijdrage door de Eufraat en de Tigris te laten opdrogen om China en India vrij toegang tot Israël te geven (Openbaring 16:12). Beide rivieren ontspringen immers in Oost-Turkije.

De United ‘Nothing’
Israël vertrouwt nu op zijn imposante krijgsmacht en niet op de Messias, dat zullen ze nog moeten leren. Laatst was een groep van Het Zoeklicht bij de Libanese grens en daar vertelde de gids dat Israël de United Nations (De VN, de Verenigde Naties) de United ‘Nothing’ noemt. Israël heeft geen enkel vertrouwen in de blauwhelmen van de VN. Terecht, de VN zullen Israël niet te hulp schieten maar juist aanvallen! De komende coalitie van de wereldmachten zal Israël te veel worden en dan, ja dan komt de glorieuze komst van hun Messias. Hij zal voor Israël strijden, de VN zal verslagen worden en Israël zal stil zijn.

Trump als messias
Amerika dan? Wat te denken van Trump? Nog steeds is Amerika de economisch en militair sterkste macht op aarde. Trump heeft inzake de handelsoorlog met China volkomen gelijk. Het duurde even, maar ook Europa ziet dat nu ook in. Betreffende de NAVO heeft Trump ook een punt. Het is niet uit te leggen dat Amerika 70% van de kosten moeten betalen om vervolgens de les gelezen te worden door onze regering die zelf nauwelijks bijdraagt. Ik had plaatsvervangende schaamte toen de Nederlandse regering het de VS kwalijk nam dat zij zich uit Noord-Syrië terugtrok. Misschien niet verstandig van Trump, alleen zijn wij niet de partij om daar iets over te zeggen.
Trump wordt door vele christenen geroemd om het feit dat de ambassade van de VS naar Jeruzalem is verplaatst. Door mij ook, want het was zijn verkiezingsbelofte. Zorgelijk is dat Trump zichzelf wel heel goed en belangrijk vindt, hij krijgt gevaarlijke hoogmoedige trekjes. Zo twitterde Trump: “As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey.” (Zoals ik al eerder heb gezegd, en ik blijf het herhalen, als Turkije iets doet dat ik in mijn grote en ongeëvenaarde wijsheid als verboden terrein beschouw, dan zal ik de economie van Turkije volledig vernietigen). Hoe ziet Trump zichzelf, als een soort messias?

Economieën zijn verbonden
Een andere reden waarom de landen elkaar zullen vinden in een oorlog tegen Israël betreft de afleiding van binnenlandse problemen.
In heel veel landen zijn binnenlandse onlusten, relletjes en opstanden aan de gang. Dit zal zich gaan verhevigen. De economieën van alle landen van de wereld zijn met elkaar verbonden. Deze economieën zullen in elkaar storten zoals de Bijbel voorspelt in Openbaring 18. Ook in Nederland zullen zware financiële offers gevraagd gaan worden en dat zullen de verwende burgers niet kunnen en willen accepteren. De moderne mens wil geen ‘NEE’ horen. Voor regeringsleiders is een buitenlandse bliksemafleider dan zeer welkom. Welke afleiding? Israël natuurlijk.

Onze verwachting is van de Here. De Bijbelse profetieën gaan op dit moment in vervulling. Israël is in het land teruggekeerd. Gelovig zijn ze niet, daar is nog een grote verdrukking voor nodig. Maar God komt met Zijn volk tot Zijn doel. De volken zullen worden geoordeeld en gestraft. Deze tijd zal spoedig aanbreken. De maat van de ongerechtigheden en de goddeloosheid van de mensen is bijna vol. Er wordt een zandloper omgekeerd en God tikt de laatste korrels naar beneden.

Maranatha!

Frits Boekhoff