Dankbaarheid

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 16
Hoe vaak uit u uw dankbaarheid? Niet alleen een vriendelijk ‘dank u wel’, maar even stilstaan bij de goede dingen die u overkomen. We hebben in ons land nog steeds de mogelijkheid om als broeders en zusters bij elkaar te komen (op pagina’s 12 en 20 stellen we een paar locaties voor), we hebben brood op de plank en zo zijn er nog vele grote en kleine zegeningen om dankbaar voor te zijn.
Joop de Heer, de kleinzoon van, spreekt zijn dankbaarheid uit voor het werk en de activiteiten die Het Zoeklicht ontwikkelt en ontplooit. Een aangrijpend verhaal leest u van Carla Bruin. De strijd tegen borstkanker lijkt nu gestreden, maar de gevolgen blijven. Toch weet ze: Wees niet bang, want Ik ben bij je. Ook die wetenschap maakt ons dankbaar. Op iedere stap van ons levenspad is de Here nabij. Wat een troost.
Daarmee wil ik niet voorbijgaan aan alle tegenslag. Die is er zeker. Feike ter Velde schrijft over de oorzaken van de kredietcrisis. De gevolgen hiervan komen voor sommigen van u heel dichtbij, doordat ontslag dreigt, of u getroffen wordt door verschillende bezuinigingen van de overheid. Onzekerheid dreigt dan de overhand te krijgen in al ons denken en doen. Maar ondanks de onzekere tijd waarin we leven mogen we zeker weten: Jezus leeft en Hij komt spoedig!

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht

www.twitter.com/HetZoeklicht