Correspondentie met kantoor - jrg. 77-05

Henk Schouten • 77 - 2001/02 • Uitgave: 5
D.C. te M. - U maakt zich grote zorgen over de arrogantie in ons land. Uw signalering is daar een schrijnend voorbeeld van. Paul Witteman zou op zondagmorgen in zijn programma gezegd hebben, dat hij wanneer Jezus terugkomt Hem eens flink aan de tand zou voelen. De verregaande brutaliteit is duidelijk. De zondeval leert ons dat de mens al etend van de verboden vrucht zich aan God gelijk zou stellen, we zien het gebeuren. Toch een positieve kanttekening. Paul Witteman heeft besef van de wederkomst van Jezus. Misschien dat hij er niet in gelooft, maar het neemt niet weg dat hij blijkbaar wel weet dat Jezus terugkomt. Of Jezus een uitnodiging voor het programma van Paul Witteman zou aannemen, denk ik niet. De kijkcijfers zouden wel omhoog schieten. Ik zou die zondagmorgen thuisblijven om dat gesprek te zien en te horen.


Mevr. v.S. - U geeft ons een letterlijk van Vara's teletekst afgelezen bijzonder bericht. Russische wetenschappers zeggen erin geslaagd te zijn een kunstmatig brein gemaakt te hebben, dat dezelfde vermogens heeft als het brein van een mens. Bij de constructie van de 'denkmachine' hebben de geleerden gebruik gemaakt van de meest recente ontdekkingen op dit terrein. De uitvinder waarschuwt voor misbruik van zijn geesteskindje,
als een kind. We moeten er een vriend van maken en geen vijand. Wat moeten we met zo'n mededeling van Vara's teletekst? De sensatie is niet zo groot dat het wereldnieuws geworden is. Bekend is natuurlijk dat er al allerlei van die kunstmatige knuffels waren, die je moest aaien, voeden en zo meer. Hoe het ook zij, de technische mogelijkheden zijn inderdaad buiten proporties geworden. In Genesis 11 lezen we van het streven van de torenbouwers: "Niets van wat zij denken te doen zal voor hen onuitvoerbaar zijn". De taalgrenzen door de Here toen gesteld zijn allang geen remmingen meer. De tijd ligt niet veraf meer, dan zal God opnieuw
ingrijpen.


Fam. J. J. te U. - U schrijft ons 'Het Zoeklicht' niet meer te willen ontvangen. Dat is uw goed recht natuurlijk. Niemand is verplicht tot een abonnement op ons blad. Het verheugt ons te horen dat u geloof en vertrouwen in de Here hebt gevonden. U schrijft daar echter bij dat u tegemoet wilt komen aan Zijn verlangen die dingen weg te doen die niet van Hem komen. Wanneer dat betrekking heeft op ons blad dan moet ik stellen dat we door middel van 'Het Zoeklicht' niet anders willen dan het profetische Woord dicht bij mensen brengen. Dan gaat het er bovenal om, dat mensen zo dicht mogelijk bij de Here gebracht worden. Dat dit niet van de Here zou komen doet ons pijn en is in tegenspraak met onze doelstelling.


Dhr. J.S. te H. - U schrijft ons als oudere over uw ervaring met MKZ. Dit is een vreselijke besmetting die veel leed brengt bij veehouders en anderen. We zien beelden en horen verslagen die hartverscheurend zijn. Onze gedachten en voorbeden gaan uit naar hen die hier heel direct getroffen worden.
Vroeger, zo begrijp ik uit uw schrijven, kwamen de meeste dieren er wel doorheen, het werd uitgeziekt. Nu hebt u het over 'veedoodmakers' die blijven aankloppen om hun gruwelijk werk te doen. Wat moet onze houding zijn? Daar is moeilijk een antwoord op te geven. De Bijbel spreekt over allerlei ziekten die mens en dier in de eindtijd zullen overvallen. Het is zeker een teken van de eindtijd. Voorbede is dan te meer een noodzaak. In de directe zin kunnen we weinig doen. Veel wordt door de regering en door Brussel over onze hoofden heen bepaald. De wetten van de economie houden ons gevangen. De god Mammon voert een schrikbewind. Mogen allen die de Here verwachten, van Zijn genade ervaren.

Van een interkerkelijke vrouwen gebedsgroep ontving ik met betrekking tot de MKZ het volgende. U schrijft o.a. dat we als christenen met elkaar op de bres moeten staan. Nu is het de MKZ, maar straks zullen weer andere rampen zich aandienen. Wij als christenen moeten alles op alles zetten om het evangelie te verkondigen. Jezus heeft al Zijn kinderen nodig om nog velen, die dreigen verloren te gaan, te redden… Wij christenen weten dat de hemel ons wacht, laten we aan iedereen vrijmoedig Gods liefde bekend maken, zodat Gods bruid spoedig gereed zal zijn. Bij deze gaat uw oproep verder, moge het een goed klankbord vinden.


Mevr. P.J. F-P te E. - U vraagt onze reactie op een artikel uit het tijdschrift Charisma. Dit tijdschrift wordt al meer dan een jaar aan kennissen van u gezonden, door een anonieme afzender. Daarin wordt verslag gedaan van een reis naar Nigeria en een bezoek aan een profeet, te weten: T.B. Joshua. De dingen die ik las werkte vervreemdend op mij. Ik voelde geen enkele betrokkenheid met de beschreven situatie. Heel veel spectaculaire wonderen werden geschreven, vaak op het terrein van het seksuele. In het hele artikel is nauwelijks een bijbeltekst te vinden. Wel worden mensen opgeroepen zonden te belijden. De verslaggeving van de diensten laten geen opbouwende verkondiging horen maar verhalen wel veel van de genezingen die aan de lopende band plaatsvinden. Dat er in tongen gesproken wordt is bekend, maar dat er ook in tongen geschreven wordt met tekens die letterlijk zo'n kracht zouden hebben dat je door aanraking bijna omvalt is een fenomeen dat aan de Bijbel vreemd is. Bij mij kwamen woorden te binnen die door de Here gesproken zijn. Mattheus 7:2223 lezen we: 'Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid'. Wat uw kennissen met het abonnement moeten doen is niet onze zaak. Zelf ben ik blij 'Het Zoeklicht' te mogen lezen, laten we enthousiast dit blad aan anderen doorgeven, al dan niet met abonnement. De inhoud van ons blad is bijbels verantwoord en het lezen meer dan waard, maar dat wist u natuurlijk al uit ondervinding.


Mevr. N. de B.H. - U had wegens ziekte uw abonnement op 'Het Zoeklicht' opgeschort, gelukkig voelt u zich weer beter, u hebt veel bladen afgezegd, maar wil wel weer graag 'Het Zoeklicht' ontvangen. U hebt een dominee die zeldzaam spreken kan. Daar bent u blij mee, maar hij heeft het weinig over Israël. We leven in een tijd dat we er niet om heen kunnen, schrijft u en zo is het ook. "Wanneer u in de buurt van 'Het Brandpunt' zou wonen zouden we u vaak zien. Dat horen we vaker. We hebben gelukkig een fantastisch huis, waar kamers met douche en toilet gehuurd kunnen worden. U en vele anderen zijn daar welkom.


H.S. - U mailt ons informatie over een op stapel staande Jezus film, die in 2001 zal verschijnen en als 'corpus Christi' getiteld is. U schrijft iets over de inhoud, te walgelijk om hier te noemen. In sommige landen van Europa is er actie tegen deze film ondernomen en met succes, zo schrijft u. Mensen nemen het voor alle mogelijke planten en diersoorten op, je mag absoluut niet discrimineren, allemaal prima. Maar waarom is de naam en persoon van onze Heiland toch vogelvrij? Voor meer informatie kunnen mensen terecht op email adres: httm://www.catholicque.org/ 88Press%20releases/pr0298.htm
De tekst uit Openbaring 13:5 kwam me voor de geest: 'En hem werd een mond gegeven, die grote woorden en godslasteringen spreekt'. Ik raak er steeds meer van doordrongen dat we die godslasterlijke geest van de antichrist al voortdurend om ons heen zien en horen. Laten wij ons richten op Openbaring 22:11 'Wie heilig is, hij wonde nog meer geheiligd'.

ds. Henk Schouten