Correspondentie met het kantoor - jrg. 77-22

Henk Schouten • 77 - 2001/02 • Uitgave: 22
M.O. te Z. merkt op dat ons blad de laatste tijd veel schrijft over de spoedige terugkeer van de Here Jezus, dat wordt zeer verheugend gevonden. Bij mijn weten heeft Het Zoeklicht altijd over de spoedige terugkeer van onze Heiland geschreven. Nu vraagt deze schrijver zich af wat Het Zoeklicht onder 'spoedig' verstaat. Stel dat het nog 10 jaar duurt, dan verliest deze boodschap zijn kracht, of verwacht Het Zoeklicht dat de Here Jezus eerder zal komen?

Ik besef dat we hier op het randje zitten van de vragenrubriek van ds. Niemeijer, daarom wil ik er slechts dit van kwijt. Het Zoeklicht verwacht de spoedige komst van de Here Jezus en spoedig kan vandaag zijn. Kan ook over tien jaar zijn. Daarom moeten we letten op de tekenen der tijden, want we mogen niet door Zijn komst overvallen worden en ons door een lakse houding laten afleiden. Die boodschap zal zijn kracht niet verliezen, want de terugkomst van onze Here en Heiland is de enige hoop voor onze samenleving, voor de gemeente, voor Israël, voor de wereld. Het is Gods werk. Natuurlijk zullen er spotters zijn, zelfs binnen de kerken, zoals ik pas hoorde van een dominee die in zijn kerk verkondigde dat Jezus helemaal niet terugkomt. Tegen die onzin en dat kwaad wil Het Zoeklicht de Maranathajubel laten horen: de Here zal vast en zeker komen. Omdat we niet weten wanneer, moeten we vandaag gereed zijn.


J.J.D. K te A. U beëindigt uw abonnement op Het Zoeklicht. Als reden geeft u op dat er een negatief beeld van uw kerk gegeven werd. Natuurlijk is het uw goed recht uw abonnement te beëindigen, maar denk nog eens na over de reden daartoe? Het lijkt mij verstandiger om te onderzoeken of hetgeen door ons geschreven werd inderdaad de waarheid is. In dat geval moet u uw stem binnen die kerk laten horen en protesteren tegen de gang van zaken daar en protesteren tegen de onbijbelse uitlatingen en uitgangspunten die daar worden ingenomen. Wanneer Het Zoeklicht het niet goed gezien heeft, horen we dat ook graag. We zien veel liever kerken die trouw zijn aan Gods Woord en het evangelie recht snijden. We zullen ons verzetten tegen onbijbelse tendensen en ons daartegen blijven uitspreken. Het gaat om Gods Woord en waarheid en de eer van onze Heiland.


M.S. te O. van u ontvingen we het artikel uit de Telegraaf over het Efraïm Genootschap en dhr. van Geene. In het gewraakte artikel wordt expliciet gezegd dat dit jaar nog de gemeente zal worden opgenomen. (u leest deze correspondentie in het nieuwe jaar, de gemeente is dan dus opgenomen aldus dhr. van Geene) In hetzelfde artikel wordt ons openbaar gemaakt dat dhr. van Geene Elia is. Hij zal niet opgenomen worden maar moet naar Jeruzalem en zal daar samen met Mozes getuigen en een vreselijke dood sterven (Denk aan de twee getuigen uit Openbaring 11). Wat moet je met dergelijke dingen? Helemaal niets. Dat is eigenlijk de reden waarom ik dit schrijf. Beste mensen, laat je niets wijs maken door hele of halve leugenprofeten, want dat zijn het. Ga niet te rade bij mensen die bijzondere openbaringen hebben, blijf dicht bij Gods Woord, stel dat Woord niet buiten werking, neem er niet van af en voeg niet toe (Opb. 22:18). Helaas maken zulke mensen Gods Woord belachelijk en vertroebelen zij de bijbelse toekomstverwachting.

Tenslotte hierover. Op de vraag wat ze zullen doen wanneer deze dingen m.b.t. de opname niet uitkomen luidt het antwoord: "Dan zal ik vergeving moeten vragen voor het feit dat ik het verkeerd heb verteld aan de mensen. We gaan heus niet snel een andere datum prikken".

Dat klinkt hoopvol, maar ik blijf argwanend totdat ik die spijtbetuiging zonder nieuwe datum gehoord heb.


D.M.C. v.d. G. te R. U bent op latere leeftijd gaan schilderen, een fijne afleiding. U schilderde de herder met een lam op zijn schouder. Een bekende die het zag begon spontaan te zingen "Vrolijk draagt Hij het op de schouder, brengt het bij de kudde weer". Er kwamen nog wat regels boven, "lieve Jezus vriend van kinderen" en "Er is een lammetje afgeweken, bleef niet bij de herdersstaf". Uw vraag is duidelijk: Wie kent dit lied en heeft de tekst? U kunt dit sturen naar ons kantoor te Doorn, wij zorgen voor doorzending.
G.A. te E. U stuurde ons een artikel uit de Gelderlander. (Er waren er meer die dit naar ons stuurde) Anton van Hoof schrijft in die krant over het einde van Israël. Zijn schrijven had naar mijn idee zo uit de pen van Jasser Arafat kunnen komen. Het zou ook de Nazi's niet misstaan hebben. Kortweg, het was afschuwelijk wat daar in de Gelderlander stond afgedrukt. Wat moet je daarmee? De arrogantie die Van Hoof Israël verwijt druipt van iedere letter van zijn schrijven. Ik denk dat we moeten protesteren. Iedere keer wanneer een krant of omroep zulke gemene leugens schrijft moeten we protesteren, massaal aanschrijven die krant. Dat moet wel in liefde en in de juiste toonzetting. We hoeven niet alles te slikken, we mogen het profetisch Woord stellen tegenover het woord van de leugenaar van het begin.

ds. Henk Schouten