Coronavirus: één van de tekenen van de eindtijd?

Frits Boekhoff • 96 - 2020 • Uitgave: 4
De Bijbel geeft duidelijk aan welke tekenen duiden op het ‘einde der tijden’. Natuurlijk zijn bepaalde tekenen niet uniek voor deze tijd. Vroeger waren er bijvoorbeeld ook al aardbevingen en epidemieën, was er sprake van geloofsvervolging en kwam normvervaging voor.

Maar nog nooit is de optelsom van de tekenen van de eindtijd, de frequentie, de intensiteit, het allesomvattende, het wereldomvattende van de tekenen zo groot. Het meest unieke teken is het herstel van de staat Israël in 1948.

Onstuimig begonnen
Het jaar 2020 is onstuimig begonnen. Maandenlange bosbranden in Australië, sprinkhanenplagen van Bijbelse proporties in India en Afrika met als gevolg een stagnerende voedselproductie. Een Paus die steeds meer eenheid zoekt met de andere wereldreligies. De ‘chrislam’ (samenvoeging van christenen en moslims/ islam) krijgt op die manier steeds meer gestalte. Kerken die bereid blijken te zijn om christelijke feesten in te ruilen voor hindoe en moslim feesten.

Van incident naar incident
En dan nu een pandemie veroorzaakt door het Coronavirus. Verderop in dit blad leest u in een artikel dat de wereld veel meer epidemieën heeft gekend. Deze Coronavirus zal de laatste wel niet zijn. De wereld gaat van incident naar incident, zonder te weten waar het op afstevent.

Wij hebben gelukkig de Bijbel die over deze zaken veel te zeggen heeft en die een troost biedt die de wereld niet kan geven. We zijn op weg naar een hemel en een aarde zoals God dat bedoelt heeft, zonder ziekte en dood. Wie mogen daar wonen? Zij die door het bloed van het Lam gereinigd zijn en zo bevrijd zijn van het ‘zonde-virus’.

Frits Boekhoff