Corona en het getal van het beest

Kees Middelbeek • 96 - 2020 • Uitgave: 6
Wie in januari op YouTube keek, kreeg al snel de video’s te zien over de problemen in China. In december al waren er signalen dat daar een virus was uitgebroken wat ernstige gevolgen leek te hebben, maar in januari was het echt mis. Artsen in China die hiervoor waarschuwden, stierven erdoor of verdwenen op mysterieuze wijze.

Toen de situatie niet meer door de communistische partij onder de pet te houden was, werd er door hen groot ingegrepen. Flatgebouwen werden dichtgelast en de beelden bereikten ons van bewoners die vanuit hun ramen om hulp schreeuwden. De industrie werd platgelegd, delen van het land werden afgesloten en in twee weken tijd werd een enorm noodziekenhuis uit de grond gestampt.

Waar kwam het virus vandaan?
China’s officiële standpunt was dat het virus kwam uit een vismarkt. De vleermuis echter waaruit het coronavirus lijkt te zijn voortgekomen, werd daar niet verhandeld. Daarna kwamen er aanwijzingen dat het virus, op een vergelijkbare manier als het SARS-virus in 2004, zijn oorsprong had in een Chinees laboratorium.

De spanning bouwde zich op
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deed alsof er niets bijzonders aan de hand was en dat leidde alleen maar tot meer spanning. Toen de WHO na veel uitstellen eindelijk opriep om alle noodplannen uit de kast te halen, was de ernst van de situatie wereldwijd intussen bekend en burgers smeekten hun eigen overheden bijna om in hun huizen te worden opgesloten.

Wie maakt de wereld ziek?
Het idee dat een land de wereld mogelijk bewust met een door zichzelf gemuteerd virus besmet en zijn best doet om dit zo maximaal mogelijk te verspreiden is zo bizar dat niemand dit in het Westen wil geloven. Dat China experimenteert met het moduleren van virussen is op zichzelf ook al bizar. Aangenomen mag worden dat de leiders van China wisten dat haar opstelling in het begin van de crisis duizenden mensen het leven zou kosten, maar dat leek hen niet te deren.
Er lijkt geen reden voor hun gedrag te bedenken, dan dat de Chinese Communistische Partij (CCP) wilde bereiken wat we nu zien gebeuren, hoe onmenselijk en onwerkelijk dit ook is.

Hoe heeft China het virus overwonnen?
Wat past in het idee dat China de wereld met dit virus bewust heeft ziekgemaakt is het feit dat ze het zelf zo snel heeft opgelost. China heeft een lage medische standaard in vergelijking tot de meeste landen in het Westen. Het is een onhygiënisch land waar ruim vier keer zoveel mensen wonen als in Amerika. Massa’s mensen wonen in vuile steden met veel smog. Velen van hen leven onder de armoedegrens en hebben geen geld voor zeep en mondkapjes. Procentueel gezien is het aantal mensen dat er rookt bovendien vergelijkbaar met Europa en Amerika in de veertiger jaren. De bevolking is vergrijsd door de jarenlange eenkindpolitiek.
Er moeten tussen die 1,3 miljard mensen die in China wonen, vele miljoenen mensen zijn die kwetsbaar zijn voor het virus. Toch zijn er in vergelijking met Amerika, waar de mensen gezonder en de medische en hygiënische omstandigheden beter zijn, maar weinig doden. In Amerika waren er op 14 april bijna 24.000 mensen overleden. Dit waren er bijna zeven keer zoveel als in China (3.300)! Hoe deed China dat? Was er misschien al een middel om het te genezen of wisten ze dat het virus niet zo dodelijk is en kun je iedereen gewoon laten uitzieken?

Welke vragen moeten we ons stellen?
Kritische media in ons deel van de wereld stellen dat het werkelijke aantal doden in China waarschijnlijk veel groter is dan de CCP zegt. Dat kan zo zijn, maar of dat zo is, lijkt helemaal niet zo relevant. Een vraag die veel interessanter is, is waarom bijna iedereen wereldwijd op dit punt op het verkeerde been lijkt te worden gezet? Ook hierbij moet weer worden gekeken naar China. Het waren de beelden die daar vandaan kwamen die iedereen in paniek brachten. Wat het belang voor China was is nog niet duidelijk en misschien heeft ze de gevolgen wel onderschat.
Er zijn echter meer partijen die deze situatie goed uitkomt. Een daarvan is de Verenigde Naties.

In september 2015 hebben alle lidstaten van de VN de ‘2030 Sustainable Development Goals’ aangenomen. Deze doelen moet leiden tot een duurzame wereld. Een van de doelen in die planning is dat alle wereldburgers vanaf 2030 een paspoort hebben. Of zoals dit in punt 16.9 is geformuleerd: “provide legal identity for all, including birth registration”.
Het hebben van een paspoort is belangrijk om deel te kunnen nemen aan de samenleving en als zodanig een goed streven. Maar het gaat voor de VN hier om meer dan een reisdocument.

Het vaccinatiepaspoort
Iemand die erg bezig is met wereldwijde identificatie en ook veel aandacht trekt op dit moment rondom het coronavirus, is Bill Gates. Gates is schatrijk geworden met Microsoft en investeert veel geld in wereldwijde gezondheid en vaccinatieprogramma’s. Gates investeert in het Nederlandse RIVM en is ook één van de grootste sponsoren van het WHO waar hij dientengevolge veel invloed heeft.
Gates zegt publiekelijk dat we er rekening mee moeten houden dat, tot iedereen is gevaccineerd, de wereld niet meer hetzelfde zal zijn. Hij zegt dat grote evenementen zoals popconcerten, voetbalwedstrijden en massaontmoetingen niet meer kunnen plaatsvinden zolang de vaccinaties niet wereldwijd dekkend zijn.
Het kan wel jaren duren voor dat moment is bereikt. Wat ook opvalt is dat leiders nu al spreken over het ‘nieuwe normaal’, als de huidige crisis voorbij zal zijn. Maar wie heeft bedacht dat het leven, als deze virusuitbraak voorbij is, nooit meer normaal zal worden? Zelfs na de Spaanse griep in de vorige eeuw waaraan 50 miljoen mensen stierven werden dingen weer normaal.

Hoe weet je dan of iemand veilig is?
Het idee dat het nooit meer normaal wordt en alle grote samenkomsten voorbij zullen zijn, zal niet zomaar worden geaccepteerd. Tenzij mensen zo bang zijn en de schade aan de samenleving en economie zo groot is geworden, dat ze denken dat het niet anders kan. Maar als mensen dan bereid zijn om toe te geven aan de druk, hoe moet dat dan logistiek worden vormgegeven? Hoe wordt het inzichtelijk wie een risico voor de gezondheid vormt, omdat de persoon niet is ingeënt?
Overheden zoeken nu oplossingen in apps op de telefoon om inzichtelijk te maken wie een risico voor besmetting vormt. Zo worden in Zuid-Korea mobiele telefoongegevens, creditcardbetalingsgegevens en beelden van veiligheidscamera’s gebruikt in de strijd tegen het virus. Velen zijn onder quarantaine geplaatst, waarbij via apps erop werd toegezien dat ze zich daaraan hielden. Mensen kunnen hoge bekeuringen krijgen als ze zonder telefoon de deur uit gaan.

ID2020
Zo’n app op de telefoon is erg omslachtig en de overheid kan moeilijk iedereen verplichten om een dure telefoon te hebben en die ook altijd bij zich te dragen.

Het streven van de VN om te komen tot een identiteitsbewijs is door een aantal bedrijven en organisaties opgepakt in het project ID2020. In dat project is ook Gates nauw betrokken. Andere partners hierin zijn onder andere Gavi, (de Vaccine Alliance) Microsoft en de Rockefeller Foundation. Gates spreekt nog niet expliciet over ID2020, maar impliciet is zijn doel duidelijk: iedereen vaccineren en registreren. Zijn oplossing om het maatschappelijk leven toch normaal te houden, is met ID2020 een stuk simpeler dan een mobiele telefoon en een app.

Op ID2020.org staat dat nieuwe technologieën zoals blockchain en biometrics, het mogelijk maken om toegang te hebben tot een veilige en verifieerbare manier van identificatie. Binnen die technieken is ruimte voor veel meer informatie dan we nu gewend zijn bij een ID kaart. Blockchain is een belangrijke netwerktechnologie en geschikt als technologie voor het digitale geld van de toekomst.
Biometrics gaat verder dan een pasfoto. Daar kun je ook lichamelijke en medische gegevens in onderbrengen.
De oplossing van Gates is dat iedereen binnen ID2020 een vaccinatieaanvulling krijgt. Dit noemt hij een ‘vaccinatiepaspoort’. Met dat paspoort kan iedereen aantonen dat hij is ingeënt tegen het coronavirus. Gates noemt dit ook wel een Virus Immunity Certificate. Iedereen die bij je in de buurt komt, als je zo’n paspoort hebt, weet of je wel of niet veilig bent. De coronacrisis speelt ID2020 in de kaart.

Roept grote vragen op
Hoe dit ID2020 eruit komt te zien is nog niet zo duidelijk, er circuleren op Internet afbeeldingen van een vrijwel onzichtbare nano-chip die op of in de huid kan worden aangebracht.
De vraag is dan of de overheid haar burgers kan dwingen om zich te laten inenten en dat in zo’n ID te registreren? Waarschijnlijk wel. De overheid kan ons ook verplichten om ons traditioneel te kunnen identificeren als we op straat lopen. Ze kan ons misschien nu nog niet dwingen om elk jaar een griepprik te halen, maar wie straks niet kan bewijzen dat hij is gevaccineerd, is misschien wel de drager van corona, of een volgend virus. Als uit de scan bij een poortje blijkt dat je niet gevaccineerd en dus niet ‘veilig’ bent, dan kom je het kantoor, de trein, het stadion, het concertgebouw, etc., niet meer in.

Kijken we dus naar de uitbraak van het coronavirus, dan roept veel van wat we zien grote vragen op. Het kan zijn dat het een natuurlijke uitbraak is, maar het heeft er veel van weg dat niet alleen het virus, maar ook de epidemie is gefabriceerd.
Of deze wereldwijde ramp nu wel of niet door de mens is gemaakt, het resultaat is dat de situatie waarin we nu zijn gekomen meewerkt aan een ontwikkeling die door God wordt geleid in een richting van Zijn oordeel over de mensheid.
ID2020 is nog niet het getal van het beest waarover Openbaring 13 spreekt, het is wel een belangrijk punt in de technische ontwikkeling er naartoe. Het is niet moeilijk te bedenken wat de antichrist hierna nog nodig heeft om zijn getal in te voeren.

Kees Middelbeek