Complottheorieën en nepnieuws

Frits Boekhoff • 96 - 2020 • Uitgave: 8
Het is corona wat de klok slaat in de media, maar ondertussen gebeurt er van alles dat het nieuws nauwelijks haalt. Achter de schermen worden vergaande stappen gezet naar een wereldwijde controlesysteem, een digitale identiteit. We zien opkomende wetteloosheid en anarchie.

De opmaat naar een nieuwe wereldorde is in gang gezet, aldus Roy Kloet in zijn eerste artikel in Het Zoeklicht. Verder leest u in dit nummer achtergronden over de Black Lives Matter (BLM), een beweging met het neomarxistisch gedachtegoed als ideologisch kader. Marxisme heeft het communisme opgeleverd. Het is wonderlijk dat overal standbeelden worden neergehaald maar het opmerkelijke is dat onlangs een nieuw standbeeld werd onthuld van Lenin (een man die letterlijk over lijken ging), in Berlijn nog wel. Democratie wankelt en communisme in een nieuw jasje komt er voor in de plaats.

Lees en huiver
Dan heb je nog de Wereldraad van Kerken die samen met de paus streven naar oecumene. Wat de paus betreft horen ongelovigen daar ook bij. Lees en huiver! Ook hier is de werkelijke vijand onzichtbaar en zien we alleen de gevolgen. Uiteindelijk zal de antichrist zijn wereldkerk bouwen.
Wat ook nauwelijks aandacht krijgt zijn de heftige spanningen tussen Israël en Iran. De atoomcentrale van Iran is aangevallen. Door wie? Israël?

Wat de media niet vertellen
In dit blad leest u artikelen die de mainstreammedia niet brengen. Onwelgevallige meningen en berichten noemt men ‘fake news’. Wat de media niet zien of niet wil zien noemen ze complottheorieën. Wat de media ook niet vertellen is dat de Heere binnenkort Zijn gemeente komt halen. Voor de wereld ook een complottheorie, maar voor ons een heerlijke waarheid.

Frits Boekhoff