Clash of Kingdoms

Frits Boekhoff • 93 - 2017 • Uitgave: 18
Wat de Bijbel zegt over Rusland, IS, Iran en de eindtijd

Charles Dyer & Mark Tobey

Een nieuwe uitgave van Het Zoeklicht

Dit boek is uiterst actueel. Het beschrijft de ineenstorting van ISIS, maar Clash of Kingdoms kijkt alweer naar de nog grotere dreigingen die aan de horizon opdoemen. Als je wilt weten wat er uit ISIS voortkomt, dan moet je dit boek lezen.

Rusland richt zich na de instorting van de Sovjet Unie begin jaren ’90 weer op. Europa versnippert na tientallen jaren van groei. Een op het westen georiënteerd en seculier Turkije is de afgelopen eeuw een politiek feit geweest. Een inmiddels islamitisch Turkije creëert een heel nieuw krachtenspel in de regio. Rusland, Europa, Turkije en Iran (het oude Perzië) zullen de komende tijd het nieuws blijven bepalen.

Hoop op vrede?
Bijna alle wereldmachten bijeen in de Algemene Vergadering der Verenigde Naties veranderen hun houding ten aanzien van Israël. Wat de VN betreft is Israël het gevaarlijkste en meest duivelse land op aarde. In 2015 werden er 23 resoluties aangenomen die verschillende landen in de wereld veroordelen. Iran, Syrië en Noord-Korea ieder een. De overige twintig resoluties veroordeelden Israël. Hoe komt dit toch? Antwoord: De haat tegen Israël!
De heersende gedachte is dat er een overeenkomst tussen Israël en de Palestijnen moet zijn voordat er vrede in het Midden-Oosten kan komen. Dat deze overeenkomst er maar niet komt ligt altijd aan Israël. Of deze overeenkomst de benodigde vrede zal brengen is evenzeer de vraag. Conflicten tussen soennieten en sjiieten en etnische verschillen tussen Arabieren (Irak) en Perzen (Iran) zijn al eeuwen lang oorzaken voor conflicten. Ook voordat Israël in 1948 in het land terugkeerde. De VN koestert ijdele hoop. Een on-Bijbelse hoop.

Gebonden door afkeer
Laten we niet vergeten dat de meeste landen helemaal geen natuurlijke bondgenoten van elkaar zijn. Rusland, Europa, Turkije, Iran zijn geen vrienden van elkaar. De afkeer van IS bracht Iran en Rusland nader tot elkaar. Wat bijna alle landen bindt is hun toenemende afkeer van Israël.
De gedachte van de VN blijft: Wil er vrede in het Midden-Oosten komen dan moet Israël terug naar de grenzen van voor 1967. De Bijbel voorzegt dat er een kracht – een wereldmacht, een coalitie – zal komen die met succes de zo verschillende partijen tegen een gemeenschappelijke vijand – Israël – zal verenigen. De geestelijke macht achter deze coalitie is satan zelf, die maar een doel heeft: de verovering van Jeruzalem.

De grote strijd
Uiteindelijk blijken alle gebeurtenissen een opmaat te zijn voor de grote strijd tussen goed en kwaad, tussen de Opperkoning, het Lam van God en de aanhangers van satan. De Clash of Kingdoms. Een strijd waarvan de uitkomst nu al vaststaat. Jezus Christus zal overwinnen. Halleluja.

Dit boek signaleert en duidt al deze gebeurtenissen op Bijbelse wijze. De kranten en nieuwszenders proberen bij te houden wat er allemaal verandert in de wereld, dit boek geeft aan waarom de dingen veranderen. De Bijbel is daarbij onmisbaar en is ook in dit boek leidend.
U zult het wereldgebeuren beter kunnen volgen en begrijpen na het lezen van dit boek.

‘En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart’ (2 Petrus 1:19).

Frits Boekhoff
Directeur Het Zoeklicht


Meteen bestellen