Chaos op het einde

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 14/15
We leven in spannende tijden. Jan van Barneveld schrijft dat de strijd doorgaat, ook als het vakantietijd is. De eindtijd komt steeds dichterbij. Twee van de beste christelijke thrillerschrijvers hebben elkaar gevonden op dit thema: Tim LaHaye en Craig Parshall. Samen schreven zij de serie ‘Het einde’, gebaseerd op de Bijbelse profetieën over de periode voor de Opname.

In ‘Chaos’, het derde deel van deze serie, lezen we hoe de wereld wordt klaargestoomd voor een wereldregering en een wereldgodsdienst. Joshua Jordan staat er met zijn neus bovenop, samen met zijn vrouw en bondgenoten van de Rondetafel, een genootschap dat alles in het werk stelt om de waarheid aan het licht te brengen over de politieke koers van de Amerikaanse president Tulrude. Het boek begint met een aanslag op Joshua als vergelding voor zijn uitvinding van het raketafweersysteem Return to Sender. Dat systeem zorgt ervoor dat raketten die worden afgevuurd kunnen worden teruggestuurd. Uiteraard overleeft hij dit en knoopt vervolgens nog een los eindje uit het eerste deel van de serie vast door een Amerikaanse piloot te bevrijden uit Noord-Korea. Het verhaal is wel zo opgebouwd, dat dit prima te volgen is zonder de eerdere boeken gelezen te hebben.

Tijd?
Joshua woont in Israël, een land dat herstellende is van een grote aanval van de Russen en hun islamitische bondgenoten en op het punt staat om een vredesakkoord te tekenen waarbij de tempel herbouwd zou kunnen worden. Zijn vrouw Abigail probeert ondertussen in de VS alles voor elkaar te krijgen om de valse beschuldigingen tegen haar man te weerleggen en de rechtszaak te stoppen, zodat ze elkaar weer in de armen kunnen sluiten. Tijdens hun gedwongen scheiding hebben ze het volgende gesprek aan de telefoon:
‘Tijd? Dat is precies wat we niet hebben, Abby. Ik moet bij je zijn als… of liever gezegd wanneer…’ Er viel een stilte in het gesprek. Abigail wist wat hij bedoelde. Hij hoefde zijn woorden niet af te maken. Ze hielden de recente gebeurtenissen allebei scherp in de gaten en wisten wat er in de Bijbel stond over de tekenen van Zijn komst. Het viel niet langer te ontkennen. Ze waren ervan overtuigd dat het einde der tijden er in sneltreinvaart aankwam.
Spannende ontwikkelingen in de VS en Israël volgen elkaar in rap tempo op, zowel in de (internationale) politiek als in de levens van Joshua en Abigail. Hun geloof in God, Zijn plan en hoop in de opname houdt hen staande.

Wereldtoneel
LaHaye en Parshall schetsen een wereld waarin de Bijbelse profetieën werkelijkheid worden. De serie ‘Het einde’ is natuurlijk fictie, maar de ontwikkelingen op het wereldtoneel wijzen wel steeds meer op een komende wereldleider en een wereldreligie. Dat ze er komen, dat weten we. Hoe het gaat gebeuren weet alleen de Here. Deze serie wijst er goed op dat de tijd snel kan veranderen. Aanbevolen leesvoer voor deze vakantie!

Peter de Haan

‘Chaos’ (375 pag.) is verkrijgbaar voor € 21,50. Bestellen kan met de bon die bij dit Zoeklicht is toegevoegd, telefonisch (0343-41 33 00) of via www.zoeklichtwebshop.nl.