Build Back Better

Frits Boekhoff • 97 - 2021 • Uitgave: 3
Wellicht heeft u nog nooit van ‘Build Back Better’ gehoord, maar werkelijk alle regeringsleiders nemen deze woorden in de mond. Joe Biden, Justin Trudeau, Angela Merkel en ook onze minister-president Mark Rutte. Maar wat wordt er met deze drie woorden ‘Build Back Better’ bedoeld?

Recent vroeg de Tweede Kamer Mark Rutte wat hij met deze woorden bedoelde. Van zijn antwoord werd de Kamer niet veel wijzer.

Achterliggende gedachte
Uit de Griekse mythologie kennen we de uitdrukking ‘Als een feniks uit de as herrijzen’. Daar wordt mee aangegeven dat iets tot bloei komt, na eerst volledig te zijn afgebroken. Dat is de achterliggende gedachte van Build Back Better. Uit de as van de coronacrisis bouwt de mens een betere wereld. Het gaat over duurzaamheid, immigratie, diversiteit, afschaffing van cashgeld, overdracht van soevereiniteit. Hierbij maakt de mens de aloude fout om dit naar eigen inzichten en in eigen kracht en vooral zonder God te willen doen.

Definitief overwonnen
Wat is het heerlijk en belangrijk dat Gods kinderen elkaar steeds weer mogen wijzen op het profetisch Woord. Het is goed en zelfs een Bijbelse opdracht om te letten op de tekenen van de tijd en deze te onderkennen.
In dit nummer doen we dit ook weer. Maar in dit Zoeklicht worden we ook opgeroepen om uit te zien naar de komst van de Heere Jezus Die binnenkort Zijn Gemeente, Zijn Bruid komt halen. Alleen de Heere Jezus kan uit chaos een volmaakte, goede en duurzame wereld scheppen. Dat gebeurt pas als het kwaad definitief is overwonnen, nadat de mensen een nieuw hart hebben ontvangen en alle knie zich voor Hem zal buigen.

Frits Boekhoff