Bewijs van het kindschap van God

Jef de Vriese • 92 - 2016 • Uitgave: 10
Wie zich niet door de Geest laat leiden, is geen kind van God. Wie door de Geest geleid worden zijn kinderen van God. Dit betekent niet dat u als christen zondeloos bent (1 Johannes 1:8). Het betekent wel dat u zich in de zonde niet thuis kunt blijven voelen. U kunt er niet onveranderd mee blijven doorgaan (1 Johannes 2:9). Het bewijs van uw bekering ligt niet in een zondaarsgebed in het verleden, maar in het u afkeren van alles wat u van God afhoudt, van dingen die duidelijk zonde zijn, maar ook van dingen die uw tijd en aandacht consumeren en u zo uit de tegenwoordigheid van God weghouden.
Er is zekerheid van behoud omdat God een goed werk is begonnen. De Heilige Geest geeft hoop en bidt het gebed dat u nodig heeft (Romeinen 8:18-39). De uitkomst is verzekerd: het werk van de Vader, de Zoon en de Geest in u leidt tot meer dan overwinning door Hem die u liefheeft!
U kunt God vrijmoedig Vader noemen, niet als een papa-speelkameraadje, maar als de ontzagwekkend Heilige, die u aanneemt als Zijn kind, om Zijn karakter, de vrucht van Zijn Geest, te ontvangen en ten toon te spreiden.
Voor de goddeloze is de heiligheid van God een angstaanjagende confrontatie met oordeel over eigen onreinheid. Voor het kind van God is Zijn heiligheid een wonderlijke, ontzagwekkende heerlijkheid die de Heilige Geest stap voor stap in de gelovige tot stand brengt, groeiende naar het beeld van Christus. Adembenemend!

Jef De Vriese