Betrokken - Zoeklichtavond in ‘d’Ekkelkaamp’ te Onstwedde.

Geert Velthuis • 90 - 2014 • Uitgave: 6
Elk jaar organiseert een klein groepje mensen in de winterperiode vier Bijbelstudie-avonden, een Zoeklicht-avond en een Zoeklicht-zangavond in Onstwedde. We huren een zaal in een jeugdgebouw dat geweldige faciliteiten biedt voor dergelijke gelegenheden. We zijn in 1999 begonnen en constateren dat er onder de kerkelijke bezoekers steeds meer belangstelling bestaat in een verdieping van Gods Woord. Iedere keer zien we met grote vreugde de belangstelling onder de bezoekers toenemen. Vorig jaar zat de grote zaal helemaal vol (ongeveer 160 mensen).
Het Woord wordt in Onstwedde al meer dan tien jaar door ds. Theo Niemeijer gebracht. Zijn rustige en duidelijke wijze van uitleg wordt bijzonder gewaardeerd. De laatste twee jaar heeft hij over de gelijkenissen van Matteüs 13 gesproken. Tijdens die studieavonden wijst hij op woorden en zinnen die in de Bijbel staan waar we jaren overheen hebben gelezen en die in het totale verband heel belangrijk zijn.
We zijn de Heer dankbaar dat Hij het Zoeklicht en haar medewerkers gebruikt om veel mensen duidelijkheid te geven over o.a. de Bijbelse profetieën over Israël en de eindtijd. Dit seizoen volgden we de Bijbelstudie ‘Leven in een tijd van verval’, vier studies over het leven van Elia. Het waren rijk gezegende avonden.

Geert Velthuis
namens Werkgroep Onstwedde