Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook!

Martin Penning • 94 - 2018 • Uitgave: 3
Met deze slogan probeert ‘Second Love’ mannen en vrouwen te verleiden.
Best een goed advies om er een liefde bij te nemen. Trouw met de Bijbel! Maak er een vurige liefde van en het zal je leven veranderen. ‘En verlang vurig, als pasgeboren kinderen, naar de zuivere melk van het Woord, opdat u daardoor mag opgroeien’ (1 Petrus 2:2).


Satan legt zich er namelijk op toe, om 168 uur per week, jou te misleiden en je geest te vullen met rotzooi. Hij heeft het voor elkaar gekregen om een ‘Christus loze’ cultuur te creëren die jou vertelt door middel van leugens hoe jij je moet voelen, hoe je moet denken en hoe je moet doen.

Dat waar je mee getrouwd bent komt op de eerste plaats. Als je met Gods Woord getrouwd bent, is dat ook het belangrijkste in je leven. Gods Woord komt eerst omdat God eerst komt. Eerst spreekt Hij en wij reageren op Zijn spreken. Daarom… trouw met de Bijbel en het is een kwestie van tijd voordat Gods Woord in je gaat branden en dat je reageert met gebed. Trouw met de Bijbel en er komt een moment dat je het niet meer voor jezelf kunt houden en dat je het brood dat jou voedt gaat delen met anderen.

Het gaat mij niet zozeer om de hoeveelheid tijd die je besteedt aan Bijbellezen en ik wil ook niet wettisch worden. Maar het is goed om in het Woord te wonen. Daarom wil ik toch een indicatie geven. Om te beginnen is het goed om iedere morgen 10 minuten in Gods Woord te zijn. Als je dit niet deed of een heel klein beetje, is dit een eerste goede stap. Als je dit al jaren doet dan is het goed om jezelf de vraag te stellen of het geen tijd wordt om de trainingsarbeid uit te breiden en het aantal minuten te verhogen.
Overdenk bij het Bijbellezen deze woorden eens van Jonathan Edwards (1703-1758): “Ik had de grootste vreugde in de Heilige Schriften, meer dan in welk boek ook. Vaak als ik aan het lezen was, leek elk woord mijn hart te raken. Ik gevoelde overeenstemming tussen iets in mijn hart en deze zoete en krachtige woorden.”

Martin Penning