Bedankt voor uw eerlijkheid

Joël Oosterhagen • 96 - 2020 • Uitgave: 7
Wat zijn wij aangenaam verrast door de hoeveelheid reacties die wij ontvingen op de enquête over de eindtijd! Bijzonder dat er tot nu toe duizend (!) inzendingen zijn binnengekomen. En wat het zo waardevol maakt…? Dat zijn de persoonlijke boodschappen die u erbij zette.

Het geeft mij een indruk wat er onder u leeft. Als redactie kunnen we soms in een ‘bubbel’ leven en kunnen daardoor gemakkelijk over de hoofden van de lezers heen praten/schrijven.

Gemengde gevoelens
Tijdens het lezen van de ingevulde enquêtes zag ik dat het grootste gedeelte vreugdevol uitziet naar de komst van de Heere Jezus. Dat er hoop is om bij Hem te zijn! Toch hebben velen ook gemengde gevoelens als het gaat over de eindtijd, omdat hun dierbaren niet geloven of omdat ze zichzelf afvragen of ze wel oprecht voor God leven. Dat zijn eerlijke opmerkingen en we willen deze zorgen die er zijn in de komende periode behandelen in het magazine.

Het Evangelie
De komende maanden zullen we u ook op de hoogte houden over de speciale uitgave die D.V. 25 september zal verschijnen. Hierbij wordt ook een evangelisatieboekje gemaakt, waarin we ongelovigen willen wijzen op de voorzegde tekenen in de Bijbel. Zonder tale Kanaäns, maar ook zonder afbreuk te doen van het Evangelie en de boodschap van het kruis! Het is eind september mogelijk om extra Zoeklichten en evangelisatieboekjes te bestellen. Meer informatie volgt.

Bouw elkaar op
Zoals een Zoeklichtlezer in de enquête ons meegeeft: Laten we voor elkaar bidden dat we vertrouwen en behoefte hebben om dicht bij God de Vader, Jezus de komende Koning en de Heilige Geest onze Leidsman en Trooster te blijven. En zoals Paulus zegt: ‘laten wij, die van de dag zijn, nuchter zijn, bekleed met het borstharnas van geloof en liefde, en met de hoop op de zaligheid als helm! Bemoedig elkaar en bouw de één de ander op’ (1 Thessalonicenzen 5:8, 11a).

Maranatha, Heer Jezus kom spoedig!

Joël Oosterhagen