Ambassadeurs van Gods Woord

Frits Boekhoff • 90 - 2014 • Uitgave: 4
Beste Zoeklicht lezers,

Onze tijden worden gekenmerkt door moreel verval, uit elkaar gerukte gezinnen, loslaten van Gods Woord en de invloed van social media. Er is zelfs een film verschenen waarbij de hoofdpersoon verliefd wordt op een computerstem. Ja, ook Hollywood heeft door dat we in de laatste dagen leven, er zijn de laatste jaren talloze films verschenen over de Apocalyps.
In Silicon Valley, in de Verenigde Staten, zijn computertechnici op zoek naar het eeuwige leven. De natuurlijke grondstoffen raken uitgeput, het klimaat lijkt te veranderen waardoor er bijvoorbeeld sinds kort veel interesse is voor olieboringen op de Noordpool. Het ijs smelt daar immers zo hard dat olieboringen binnenkort mogelijk worden. In de gezondheidszorg kunnen robots het werk van mensen overnemen.
Het Zoeklicht wil er graag op wijzen dat we helemaal niet hoeven te zoeken naar het eeuwige leven. In Jezus Christus hebben we al eeuwig leven. We hoeven ook niet meer te zoeken naar bronnen. In Christus hebben we alle denkbare bronnen ter beschikking.

De redactie en medewerkers van Het Zoeklicht doen al jaren hun uiterste best om voor u eens per twee weken een Bijbelgetrouw, boeiend en mooi Magazine te maken. Naast het Magazine organiseert Het Zoeklicht Seminars, studieweekenden en lezingen. Hiervan zullen we geregeld in het Magazine een kort verslag doen. We hopen dat u hierdoor een beter beeld krijgt van deze activiteiten.
Dit alles doen we met als doel dat Gods Woord in ons land mag blijven klinken en doorwerken. Om voor u de tekenen van de tijd te duiden. Immers, we weten dat alleen Gods Woord eeuwigheidswaarde heeft en de Waarheid is.
Graag zouden we ook seminars en lezingen willen houden op plaatsen waar we nog niet eerder zijn geweest. Nodig ons uit in uw kerk of gemeente. Graag laten onze sprekers u tijdens die seminars zien dat de Bijbelse profetieën zich voor onze ogen voltrekken. En dat wekt ons op om meer dan ooit tot Zijn eer te leven.

Gebed

Het zijn roerige tijden. Gebed is altijd van groot belang maar zeker nu. We willen u vragen of u met ons wilt meebidden voor dit belangrijke maar ook mooie werk.
Dit keer willen wij gebed vragen voor de vaste redactie van Het Zoeklicht, dat ze zich bij de keuze van de artikelen en bij het schrijven geleid mag weten door de Heilige Geest. Wilt u de komende week bidden voor: Henk Schouten, Peter de Haan, Feike ter velde, Theo Niemeijer, Jan van Barneveld.
Tevens vragen wij uw gebed voor de seminars in Ermelo en Apeldoorn.

Hartelijke groet,
Frits Boekhoff

Zoeklichtavond in Horst-Ermelo

Een avond, die een traditie aan het worden is, 16 jaar geleden begonnen met een avond die mijn leven heeft veranderd. Sinds die tijd hebben we vele Bijbelstudies en Zoeklichtavonden gehouden in ons oude buurthuis ‘Ons Huis’ aan de Zeeweg.
In 1924 nu precies 90 jaar geleden is Johannes de Heer al begonnen in ons buurtschap aan de Horsterweg met tentevangelisatie. Nu in 2014 zijn we nog steeds dankbaar dat we (met 4 mensen) deze avonden mogen organiseren, steeds weer in stille verwondering hoe rijk Gods woord is m.n. de maranatha-boodschap. Dit jaar geeft ds. Theo Niemeijer een serie studies over het leven van Elia, die leefde in een tijd van verval. Dat doet aan de onze denken. Laten we vooral letten op de tekenen van deze eindtijd.
Evert Kok