Allerlei - jrg. 78-26

Red. / Feike ter Velde • 78 - 2002/03 • Uitgave: 26
Een luguber toeval?
De 11e september 2001 gaat de geschiedenis in als de dag van de grote terreur. New York en Washington werden zwaar getroffen. In een in 1938 verschenen boek, 'Great Haeresies' van Hilaire Belloc staat: "We mogen 1 1 september 1683 nooit vergeten. Toen is sultan Kara Mustafa verslagen bij Wenen. Dat was een even beslissende slag als die van Poitiers in 732 (veldslag tegen de islamitische Moren, o.l.v. Karel Martel – redactie)". Zou daarom met opzet de 11e september gekozen zijn? Of is het alleen maar toeval, een merkwaardig en luguber toeval?


Indonesië
Moslimleiders in Indonesië roepen de bevolking massaal op tot de Jihad, omdat Amerika de Islam gaat aanvallen. Ook in andere moslimlanden vinden hysterische bijeenkomsten plaats in islamitische scholen en moskeeën. Hier worden toekomstige zelfmoordterroristen geselecteerd.


Irak financiert zelfmoordterrorisme
Irak financiert nog steeds de families van zelfmoordcommando's in Israël. Arafat zelf stuurt de getekende cheque naar het gezin waar de moordenaar uit afkomstig is. Ook gezinnen waar andere slachtoffers in de strijd tegen Israël vallen worden van geld voorzien, sinds januari reeds 52 families. Het gaat om bedragen tussen de tien- en de vijfentwintigduizend dollar, zo meldt de Israëlische kwaliteitskrant, Ha'aretz.


Abu Jahjah
De Universiteit van Amsterdam kreeg een open brief van een aantal Joodse organisaties tegen het bieden van een platform aan de Arabisch Europese Liga. De Belgische voorman van deze moslimorganisatie, de Libanees Dyab Aboe Jahjah, kreeg vrij baan voor het ventileren van zijn fascistische ideeën, waaronder de vernietiging van de staat Israël en andere tot haat aanzettende gedachtespinsels.


Iran bouwt aan de bom
Terwijl de hele wereld naar Irak kijkt, bouwt Iran rustig door aan de bom, t.w. de atoombom. Nabij de stad Natanz in centraal Iran stoot een groot complex waar men werkt aan de verrijking van uranium. Dit is sinds een aantal maanden bekend. Als alles klaar is, kan Iran in 2005 een aantal atoombommen per jaar produceren. Hoog bezoek van de Verenigde Naties, vorige maand, heeft nogal schokkende rapporten opgeleverd voor de Amerikaanse regering. Jarenlang houden Amerikaanse inlichtingendiensten een in aanbouw zijnde Russische kerncentrale in Zuid-Iran in de gaten, terwijl niemand van dit grote geheime complex bij Natanz afwist. Dit alles komt bovenop de dreigende Iraakse oorlog en de ontwikkelingen rond Noord-Korea. Volgens de CIA heeft Iran ook chemische en biologische wapens en beschikt het over voldoende lange afstandsraketten.