Allen tegen één

Jan van Barneveld • 91 - 2015 • Uitgave: 13
Dinsdag 30 juni krijgt Iran van de G5+1 het groene licht voor zijn bom voor de Mahdi. Ruim anderhalf jaar geleden wezen we op grote overeenkomsten met het verdrag dat Neville Chamberlain en z’n Franse en Italiaanse collega’s met Hitler sloten. Men luistert niet naar de ernstige en grondig onderbouwde waarschuwingen van premier Netanyahu. Tegelijk wordt Israël onder zware druk gezet om een niet bestaande ‘Palestijnse staat ‘op niet bestaand ‘ Palestijns grondgebied’ te erkennen en er ook nog eens ‘positief’ aan mee te werken. Tegelijk nemen de druk van islamitische terroristenbendes en de pesterijen van ‘Brussel’ toe. Het is ‘allen tegen een’. Hoe loopt dat af?

“Vrede in onze tijd”, verklaarde de Engelse premier Neville Chamberlain op 30 september 1938 toen hij uit München terugkwam. Hij zwaaide enthousiast met het verdrag dat met Hitler gesloten was. Op 24 november 2013 werd een voorlopige overeenkomst over de productie van verrijkt uranium voor kernwapens met Iran gesloten. President Obama en de G5+1 (de vijf permanente leden van de VN Veiligheidsraad + Duitsland) verzekerden ons dat de wereld een stuk veiliger was geworden. Het verdrag moet op 30 juni getekend worden. Eind mei vertelde de Franse vertegenwoordiger in de G5+1 dat deze deadline waarschijnlijk niet gehaald zal worden. Iran zal, verdrag of geen verdrag, rustig doorgaan met de productie van uranium-235 voor zijn bom. Totdat de HERE de ‘zenuw van hun (Irans) kracht’ zal verbreken en hen ‘naar alle windstreken verstrooit’. Totdat ‘in het laatst der dagen een keer gebracht wordt in hun lot’ (Jeremia 49:35-39). Wel is het mogelijk dat Iran (Elam in de Bijbel) eerst nog een oorlog uitvecht met Saoedi-Arabië.

München en Evian 1938
Even terug naar eind dertiger jaren van de vorige eeuw. Twee maanden voor ‘München’ was er een conferentie in het Franse Evian (juli 1938). Het probleem van de Joodse vluchtelingen uit Nazi-Duitsland werd door 32 naties besproken. Er waren toen al 150.000 Joodse mensen gevlucht voor het Nazi-geweld. Alleen de Dominicaanse Republiek was bereid Joodse vluchtelingen op te nemen. Nazi-waarnemers in Evian telegrafeerden naar Hitler: “U kunt met de Joden doen wat u wilt; niemand is in hen geïnteresseerd.”
Zo was het ook. Aan de Nederlandse grens werden veel vluchtende Joden tegengehouden. Het schip St. Louis, met 900 Duits-Joodse kinderen, werd door de VS teruggestuurd. Velen kwamen in de vernietigingskampen om. Engeland vaardigde het beruchte Witboek uit, een wet die de toegang van Joodse mensen tot Palestina sterk beperkte. Joodse vluchtelingen konden nergens meer heen. Het toenmalige Palestina had een veilig heenkomen voor hen kunnen zijn. Zo werd het Joodse volk in de jaren voor WO II in de steek gelaten. Ook door ons land. We werden medeplichtig aan de Holocaust. Nu, ruim driekwart eeuw later, gedragen bijvoorbeeld de EU en de VN zich niet veel beter tegenover Israël als de internationale grootmachten in de dertiger jaren. Bijna de hele wereld laat Israël vallen. Een zwaar oordeel hangt boven de westelijke wereld.
Hitlers veroveringsdrang werd niet geremd door het verdrag van München. Hij werd zelfs aangemoedigd. Nog geen jaar na ‘München’ viel hij Polen binnen en begon WO II. In München (en in Evian) werd Europa aan Nazi-Duitsland overgeleverd en werden de Joden verraden. Zes miljoen kwamen om, de oorlog kostte totaal tussen de 55 en 60 miljoen mensenlevens. Ook de twee hoofddoelen van Iran blijven voor dit islamitisch-sjiitische land hetzelfde: De hegemonie in het Midden-Oosten en de vernietiging van Israël.

En nu, vandaag?
De overeenkomsten tussen het verdrag van München van 1938 en het verdrag van Lausanne dat dinsdag getekend zou moeten worden, zijn angstaanjagend. Hitler dreigde het Joodse volk uit te moorden. De ayatollahs van Iran hebben als eerste doel Israël te vernietigen. Hitler wilde een Germaans ‘vrederijk’ stichten. Iran is druk bezig een sharia-staat te vestigen in het Midden-Oosten. In 1938 werden Joden en een klein stukje land van Tsjechië opgeofferd voor een schijnvrede. Nu wordt Israël opgeofferd aan een schijnveiligheid in verband met een atoombom voor Iran.
Dan is er nog de mythe/leugen dat een Palestijnse staat niet alleen vrede tussen Israël en de Palestijnen zal brengen, maar ook in het hele Midden-Oosten. Israël hoeft alleen maar toe te geven aan de eisen van Palestijnse terroristen. De beruchte tweestaten-oplossing en het mislukte ‘vredesproces’ worden door de VN, VS en de EU weer met veel druk op Israël op de agenda gezet. De nieuwe Israëlische regering was nog niet beëdigd of president Obama kwam al met een set voorwaarden waaraan Israël zou moeten voldoen om de Palestijnse Autoriteit (PA) weer rond de tafel te krijgen. De EU dreigde weer met een economische boycot. Mahmoud Abbas haastte zich zijn eisen vooraf op die tafel te leggen. Terwijl Israëlische politici discussieerden over de voorwaarden, voordelen en nadelen van een tweestaten-oplossing, bleek dat de PA in feite streeft naar een ‘eenstaat-oplossing’. Een Palestijnse staat, die ‘judenfrei’ is.

Nog veel meer
Er zijn nu al 135 landen, inclusief het Vaticaan, die een ‘niet bestaande Palestijnse staat’ op ‘niet bestaand Palestijns grondgebied’ met een ‘niet bestaande geschiedenis’ erkennen. De leugen regeert in de onderhandelingen, discussies, mediapresentaties rond het ‘tweestaten-vredesproces’. Deze strijd om Gods land, dat de HERE onder ede aan Zijn volk heeft beloofd, zal catastrofaal eindigen, want er is nog veel meer gaande.
De VN (United Nothing, Verenigde Niks, spotten Israëli’s) heeft onderafdelingen die zich specialiseren in het samenstellen en verspreiden van leugens over Israël. Zij manoeuvreren Israël in een pariastatus onder de volken. Erger nog dan Noord-Korea. De UNESCO en meer nog de mensenrechtenafdeling van de VN produceren afwisselend anti-Israëlresoluties en leugenachtige rapporten over Israël. Grote NGO’s (Niet-Gouvernementele Organisaties) rusten niet voordat ze weer een anti-Israël rapport kunnen produceren. De jaarvergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Israël beschuldigd als een top-overtreder van de gezondheidsrechten van de mensheid. Als ‘normaal mens’ durf je nauwelijks meer iets goeds over Israël te zeggen. Het is bijna ‘allen tegen één’. Maar er is nog meer en dat jaagt mij schrik en soms ook angst aan.

Allen tegen ÉÉN
We zien hoe een menigte van ‘alle volken’ optrekt tegen Sion en Jeruzalem. Nu nog ‘alleen maar’ met resoluties, boycots, demonstraties, steun aan en financieren van terroristische vijanden van Israël, dreigementen en voor Israël levensgevaarlijke plannen en maatregelen. Hierover komen er steeds meer en steeds hardere waarschuwende oordelen van de almachtige God van Israël. Hij is begonnen met een herstel van land en volk van Israël en Hij duldt geen tegenwerking. Dan zal de HERE ‘zoeken te verdelgen alle volken die tegen Jeruzalem oprukken’ (Zacharia 12:9). We zien dit nu gebeuren. Beseften de politieke, en ook geestelijke leiders maar dat het niet is ‘allen tegen een’, maar tegen ÉÉN, de Heilige van Israël. Deze situatie is het grootste gevaar voor de wereldvrede.

Jan van Barneveld