'Al wat gedaan werd uit liefde tot Jezus'

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 25
Elke zaterdagavond zat het hele huis vol tot in de gangen en op de trappen. Jongeren, tieners en twintigers, kwamen voor de bijbelstudie naar het huis van Nol en Helene Esmeijer. Meer dan tienduizend(!) jonge mensen hoorden de uitleg van het Evangelie door een vurige prediker en werden moederlijk verzorgd door zijn bewogen en meelevende vrouw.

Enkele jaren geleden kreeg Nol een lintje opgespeld van de loco-burgemeester van Apeldoorn voor zó veel jaar van trouwe dienst.

Velen werden in het huwelijk bevestigd in een dienst waarin Nol voorging. Jonge mensen kwamen tot geloof in de Here Jezus. vonden houvast voor hun leven en toekomst. Verschillenden kwamen later in full time dienst van het Evangelie.

Nu komt daar een einde aan. Zaterdagavond 30 maart zal de laatste bijeenkomst in huize Esmeijer zijn. Nol (71) heeft te horen gekregen dat hij de ziekte van Parkinson heeft.

Ook heeft hij alle spreekbeurten in het land afgezegd. Nu zal het stiller worden in het huis van Nol en Helene. De jongeren zullen het ook gaan missen. Ze houden van Nol en Helene en vertrouwden ze, wat bleek uit hun verhalen, vragen en toevertrouwde nood. Ze vonden altijd gehoor, begrip en liefdevolle antwoorden op hun vragen. Een barbecue met 1100 jongeren (foto) toen 'Open huis' 20 jaar bestond, zal er misschien niet meer komen. Maar wat blijft is de eeuwige zegen voor zoveel jonge mensen, die dat weer mogen vermenigvuldigen in hun eigen kinderen.

Die zegen is de kroon op hun werk dat zoveel jaren trouw werd verricht.

"Al wat gedaan werd uit liefde tot Jezus dat houdt zijn waarde en zal blijven bestaan".

Die zekerheid is er ook in het hart van Nol en Helene. Dat blijft!

Feike ter Velde