(Af)wachten

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 8
Wachten, soms duurt het lang, soms is de wachttijd sneller voorbij dan je had verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de benoeming van de nieuwe paus. Volgens de 'vaticaan-watchers' was het onverwachts snel dat kardinaal Bergoglio tot paus werd gekozen. Wat wel lang werd verwacht, was de aankondiging van het aftreden van koningin Beatrix. Een boodschap die uiteindelijk toch op een onverwacht moment kwam. De royalty-watcher konden de afgelopen jaren weinig anders doen dan afwachten.
Zo lijkt het soms ook met ons als christenen te zijn. We wachten af wat de toekomst ons zal brengen. We weten wel dat de Here Jezus terug zal komen, maar wachten dat moment wel af in de kerkbanken. Er wordt van ons echter niet gevraagd om af te wachten, maar te verwachten. Dat houdt een actieve houding in. Bijvoorbeeld het letten op de tekenen, de vervulling van de profetieën. Lees over het belang hiervan de artikelen van Feike ter Velde en Henk Schouten verderop in dit nummer.
Ook wordt een actieve houding verwacht als het gaat om het bekendmaken van Gods reddingsplan voor deze wereld, voor Israël en voor u. Een boodschap van verzoening. En weet u, wanneer je actief bezig bent, lijkt de tijd sneller te gaan. Word dus geen afwachter, maar een verwachter!

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht