Afscheid van twee vaste schrijvers

Henk Schouten • 88 - 2012 • Uitgave: 1
Het was op onze redactievergadering van 18 november jl. dat broeder Gert van de Weerd aangaf zijn taak als redacteur terug te geven. Hij maakte een aantal jaren deel uit van de redactie en leverde door zijn artikelen, maar ook door zijn boeken een waardevolle bijdrage aan ons blad en ons profetisch inzicht.
Het is met spijt dat we als redactie door hem van zijn beslissing in kennis werden gesteld. Hij was een zeer gewaardeerd redactielid met grote kennis op gebied van profetie, maar ook met een belangrijk nuchtere kijk. De tijd is gekomen dat hij weer met andere zaken bezig zal gaan. Als redactie betreuren, maar respecteren we zijn besluit en zeggen hem dank voor veel goede uren samen. Onze dank zal zeker ook namens veel lezers mogen doorklinken. Daarbij wensen we hem, samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen ook veel vreugde en zegen toe. We nemen afscheid met de toezegging dat bij gelegenheid en inspiratie we nog wel eens iets van hem mogen verwachten.


Broeder Oscar Lohuis heeft zijn laatste column voor Het Zoeklicht geschreven. Zelf schrijft hij dat het met pijn in het hart was dat hij zijn besluit moest doorgeven. Die pijn van broeder Lohuis heb ik gevoeld toen hij dit meedeelde. Ook heb ik diep respect voor de keus die hij genomen heeft. Luister naar je Heer, luister naar je roeping en doe wat Hij te doen geeft.
Voor ons is het heel erg jammer. De artikelen van broeder Lohuis bepaalden ons keer op keer bij heel praktische geloofszaken en zo wist broeder Lohuis ons steeds te inspireren en te motiveren. Ongetwijfeld schrijf ik namens heel veel Zoeklichtlezers: Oscar van harte bedankt en Gods rijke zegen voor jou en Loïs, met de kinderen. We zullen elkaar vast nog wel ontmoeten.
Inmiddels hebben we een drietal broeders bereid gevonden de plaats van Oscar in te nemen. Zij zullen in de komende nummers hun bijdragen doen. Br. Jaap Spaans, br. Bert Reinds en ds. Yme Horjus, zullen afwisselend hun ‘opinie’ via ons blad doorgeven. We starten op de volgende pagina met een bijdrage van Bert Reinds. We zien uit naar hun bijdragen en wensen hen Gods rijke zegen en wijsheid toe.

Namens de redactie, ds. Henk Schouten