Afscheid van schrijver Jan van Barneveld

Redactie • 96 - 2020 • Uitgave: 3
Bijna dertig jaar geleden schreef Jan van Barneveld zijn eerste artikel voor de rubriek ‘Signalen’ op verzoek van oud-eindredacteur Henk Blok. Het beviel de redactie van die tijd zo goed, dat dit resulteerde in een formele brief namens Het Zoeklicht om dit regelmatig te doen.

Zo kwam hij, na een korte proeftijd, als schrijver en niet lang daarna ook als lid van de redactie bij Het Zoeklicht terecht. Jarenlang mocht hij trouw schrijven over zijn geliefde onderwerp: Israël. “Ik vind het belangrijk om actuele zaken die in en rond Israël spelen niet alleen te vermelden, maar ook om het vanuit het profetische Woord toe te lichten”, aldus Jan van Barneveld.

De afgelopen jaren gaat het met de gezondheid van onze broeder beetje bij beetje achteruit. Hoewel hij graag zou willen schrijven en er veel lezers zijn die de artikelen van onze broeder missen, zal Jan van Barneveld toch stoppen als redacteur.

Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en toewijding voor Het Zoeklicht. Hij laat daarmee een rijke schat aan artikelen na. Maar niet alleen dat, uiteraard ook een aantal boeken en niet te vergeten de Bijbelquizzen die hij zowel voor de zomer- als de kersteditie maakte.

Namens de voltallige redactie, directie, bestuur en medewerkers danken wij Jan voor zijn jarenlange betrokkenheid bij Het Zoeklicht, zowel als schrijver en lid van de redactie. We wensen hem nog goede en gezonde jaren toe en zien met hem uit naar de komst van onze Heer en Heiland. We weten ons in Christus verbonden.