Afscheid van de hoofdredacteur

Henk Schouten • 91 - 2015 • Uitgave: 17
Sinds 2000 mocht ik leiding geven aan het werk van Het Zoeklicht. Betty en ik hebben daar samen veel vreugde aan beleefd. Door middel van het blad en ons werk in het land en zeker ook via het conferentiecentrum Het Brandpunt hebben we velen van u ontmoet en veel gezegende momenten gedeeld. Zaken die in onze harten een vaste plek hebben gekregen.
In 2010 bleek de taak te veel te hebben geëist waardoor ik een burn-out kreeg. Het werk werd sindsdien over meerdere schijven verdeeld. De laatste jaren lag mijn verantwoordelijkheid vooral op het geestelijke deel van ons werk en op de hoofdredactie van het blad. Het was fijn en goed contacten in het land te hebben met u, onze abonnees, maar ook de verbondenheid met de redactie en andere schrijvers was steeds een vreugde.
Nu is de tijd gekomen om dit werk los te laten, zo gaat dat altijd. Vanaf 1 oktober a.s. zal ik voor dit werk geen verantwoording meer dragen. Dat roept allerlei emoties op. Eén daarvan is dankbaarheid aan u met wie we soms lange tijd mochten optrekken.
Uit het zicht betekent niet uit het hart en voor ons altijd een tot ziens bij de Here. We hebben een Heiland die spoedig komen zal. In Hem hebben we een blijvende verbondenheid die uitstijgt boven de aardse lijnen en gezichtsvelden.

Geeft Jezus eer en houdt dit geloof vast: Hij komt spoedig, Maranatha!

Henk Schouten